2017. június 11., vasárnap

FÉLÜNK VAGY NEM FÉLÜNK?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2017.06.11.


Mennyire változtatták meg az elmúlt évek terrortámadásai a gondolkodásunkat? Gyanakvóbbak lettünk? Másképp nézünk egymásra? Egyebek mellett ezek a kérdések is felmerülnek az eheti blogajánlóban. Emellett bukunk motorral és párhuzamos ügyintézésbe bonyolódunk Magyarországon és Franciaországban.

A világ megváltozott az elmúlt években, és ezzel meg kell tanulnunk együtt élni – írta a SvájciS(CH)apka blog, most éppenséggel egy spanyolországi út kapcsán.

„Nem tudom, hogy ki hogyan van vele, de az elmúlt évek terrortámadásai sokak gondolkodását megváltoztatták.

Bár jóval kisebb az esélye, hogy Magyarországon vagy Svájcban terrortámadás történhet, mint egy balesetnek, vagy hogy fejünkre esik egy cserép, az utazások tervezése során többek fejében megfordul, hogy biztonságos helyen töltse a szabadságát.

Ez azért régebben nem így volt. A világ megváltozott és sajnos meg kell tanulni ezzel együtt élni. :(

Bevallom én is abba a csoportba tartozom, akinek azért megfordul a fejében egy-egy utazás tervezésénél, hogy az a lehető legbiztonságosabb legyen. Így aztán a bakancslistámon lévő helyek közül is van, ami még várat magára.

Nemrégiben Alicantéba utaztam és a „heringelésnél” (amikor az útlevél és jegyellenőrzés után egymás nyakába lihegve vársz, hogy felszállhass a gépre) látom, hogy az előttem álló manus útlevele arabul íródott.

Útitársam is a fejével odabökött. Én voltam közelebb, sikerült az angol szöveget is kibetűzni. Líbiai útlevél volt. Bár nem volt ráírva, hogy terrorista lenne, én azért jól megnéztem.

A repülőn is pont előttem ült, szemmel tartottam. Nem mintha bármit is tudtam volna tenni, ha rossz szándékkal szállt volna fel. :)

Persze, nem volt semmi gond, az ő legnagyobb problémája az volt, hogy egy normális szelfit készítsen magáról.”

A teljes posztot némi plusz érdekességgel kiegészítve itt találjátok.
 ...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.