2017. június 18., vasárnap

FINANCIÁLIS TOXICITÁS A RÁKGYÓGYÍTÁSBAN

TABUNYITOGATÓ BLOG
Szerző: Dr. Yousuf Zafar MD (Cancer Network)
2017.06.17.


Az alábbi cikk egy szakmai portálról származik, de olyan, a rosszindulatú daganatok kezelése kapcsán felmerülő kérdést tárgyal egy orvos szemével, amely Magyarországon is megjelenik, még ha a két ország egészségbiztosítási rendszere igen távol is áll egymástól. Az itteni megjelenést részben Donald Trumpnak az a döntése is indokolja, amellyel megszüntette a Barack Obama által megvalósított egészségbiztosítási rendszert.

Az USA egészségügyével kapcsolatban ismert az a tény, hogy a világ kirívóan legdrágább egészségügye, amely a belé fektetett összeghez képest közel sem teljesít jól, és a lakosság jelentős része kiszolgáltatottá válik, ha súlyosan megbetegedik.

Az Amerikai Klinikai Onkológusok (ASCO) éves kongresszusán, amelyet június 2-6 között tartottak Chicagoban, interjút készítettünk Dr. S. Yousuf Zafarral, azokról a pénzügyi kihívásokról, amelyekkel a páciensek gyakran szembesülnek egy rák diagnózisa után. Dr. Zafar a Duke University School of Medicine egyik professzora és klinikai onkológus a Duke Cancer Institute-ban Durhamben, Észak-Karolinában.

Az interjút Bryant Furlow készítette.

Részletek az interjúból:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.