2017. június 17., szombat

FOGY A LEVEGŐ

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2017.06.16.


Ha már szó esett az MSZP saját, külön bejáratú pályájáról, nézzünk szét egy kicsit a Fidesz – szintén különbejáratú és magántulajdonú – pályáján, ami nem is egy füves terület, hanem körbefalazott, okos és hülye drótkerítésekkel körbetekert stadion. Rohadtul drága stadion.

A mi pénzünkből épült és a mi pénzünkből fenntartott, Orbán Viktor nevére íratott rohadt stadion. Ahogy az összes többi parlamenti pártnak, a Fidesznek is van egy fix szavazóbázisa. Ők akkor is Orbán Viktorra fognak szavazni, ha nem is indul a választásokon, vagy ha egy hűvös cellában nézegeti a málló vakolatot. És ezt a szavazói kört a Fidesz nem tudja tágítani, csak éppen ők más taktikát dolgoztak ki ennek kommunikálására.

Mégpedig azt, hogy többségnek tüntetik fel a kisebbséget. Gyakorlatilag kizárták a tudatukból azt a 6,3 millió embert, akik nem rájuk szavaznak. Csak a saját bázisuk létezik, ezen belül számolgatják a százalékokat, nekik és csak nekik szólnak a hirdetések. Így nyerték meg az elbukott népszavazást és így lettek sikeresek a kudarcos nemzetinek hazudott konzultációk. A szavazói bázist azonosítják az egész nemzettel és rájuk hivatkozva harcolnak és óbégatnak Soros Györgytől Brüsszelig mindenkivel.

Az ebben a probléma, hogy mindenki úgy tesz – nem csak a fideszesek – mintha az 1,7 millió válaszlevélke valóban 98%-os arányt fedne, holott nem. Úgy teszünk, mintha az ország háromnegyede nem is létezne, kizárólag az 1,7 millió hívőnek lenne döntési joga. Holott ők sem dönthetnek semmiről, de legalább azt hiszik, hogy igen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.