2017. június 15., csütörtök

FORGALOMSZABÁLYOZÁS VAGY PÉNZLEHÚZÁS

TÉKOZLÓ HOMÁR BLOG
Szerző: Homár Hilda
2017.06.15.


A fizető parkolás elsődleges célja elvileg a forgalomszabályozás, annak elérése, hogy a korlátozottan rendelkezésre álló helyet ne sajátíthassa ki senki egész napra, hanem amint végzett a dolgával, a lehető leggyorsabban hagyja el a terepet. Ez a pörgetés különösen fontos a kórházak környékén, aminél már csak egy fontosabbat tudok: működjön az automata, mert egy beteggel a kocsiban az embernek sem ideje, sem enegiája egy ismeretlen terepen másik automatát keresni.


Tisztelt Tékozló Homár!

Párommal (veszélyeztetett terhesként) első babánkat vártuk. Egyik délután elkezdett vérezni, mire azonnal hívtuk az orvost, aki azonnal berendelt a kórházba. Azonnal autóba ültünk és irány a kórház. Mire odaértünk a Szent István kórházhoz, folyamatosan görcsölt, járni alig tudott. Fogom a kezét, támogatom, ahogyan tudunk sietünk be az orvoshoz. Ott (a telefonnak hála) már név szerint várnak minket.

Amikor becsukódik mögöttük a vizsgáló ajtaja, eszembe jut, hogy a kórház parkolója talán fizetős. Sietek ki az autóhoz, de mire kiérek, már rajta is van a csomag. Mivel hallottam már róla, hogy van az 5 perces szabály, sietek az órához jegyet váltani. Az óra viszont nem működik. "Jutott eszembe számtalan, szebbnél szebb gondolat..." A helyszínt nem ismerem, ezért pár percen belül esélyem sem volt másik parkolóautomatát találni. A párom miatt aggódtam, így inkább benn vártam mikor lesz eredmény és nem keresgéltem. Mindenesetre az automatát lefotóztam, legalább valami bizonyítékom maradjon...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.