2017. június 10., szombat

FÜRJES MAGA EGYSZERŰSÍTETTE AZ ÚJ PUSKÁS FERENC STADION TERVEIT, MERT AZOK TÚL DRÁGÁK VOLTAK

ÁTLÁTSZÓ - VASTAGBŐR BLOG
Szerző: Eric
2017.06.09.


Az építkezést irányító kormánybiztos, Fürjes Balázs nyilatkozott ma a témában a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

Fürjesnek volt pofája lenyilatkozni, hogy:

2015 közepén kaptam meg a Puskás-feladatot, örököltem indokolatlanul nagy és drága terveket, amelyekkel elégedetlen voltam, átterveztettük, és a kötelező, nyílt Európai Uniós közbeszerzések bizony időigényesek voltak. Van majdnem három év a felépítésére, de érdemes aggódni és szárazon tartani a puskaport. Egy biztos: szavamat adom, hogy a mai látványtervek tökéletesen olyanok már, amilyen majd a stadion lesz a valóságban. Hogy mikorra épül fel a stadion? Bízom benne, hogy 2019. november végén, a magyar labdarúgás napján meccs lehet az arénában, de a biztos az, hogy a 2020-as Eb-re elkészül.”

Vagyis a 90-100 milliárdos terveket Fürjes túlságosan grandiózusnak és drágának találta, ezért visszadobta őket, hogy egy olcsóbb, szerényebb stadion épüljön. A probléma ezzel csak az, hogy a csökkentett, szerényebb aréna tervei azóta 190 milliárdra rúgtak, de legalább még mindig nem tudják pontosan megmondani, hogy mikorra készül el.

Balázs remek érzékkel hozzátette, hogy parkolóhelyekkel korlátozott számban fog rendelkezni majd az új nemzeti aréna. El is mondta, miér:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.