2017. június 11., vasárnap

GULYÁS GERGELY ÉS A BÜSZKESÉG (MEGJEGYZÉSPOSZT)

ÖRÜLÜNK, VINCENT? BLOG
Szerző: jotunder
2017.06.11.


Mindenki azt tesz, ami akar, de nagyon nem értenék egyet azzal, ha fideszes politikus venne részt a Pride-on, és ezt kizártnak is tartom”. (Gulyás Gergely)

Amiről eszembe jutott, hogy negyvenöt magát nyíltan melegnek vagy biszexuálisnak nevező politikus került be a brit Parlamentbe, közülük tizenkilenc konzervatív. Theresa May leginkább Ruth Davidsonnak köszönheti, hogy egyáltalán futhat még egy kört a derék ulsteri tahókkal (akik semmivel sem rosszabbak, mint egy átlagfideszes, csak kicsit nehéz gyerekkoruk volt, a vezetőjük apját kis híján megölte az IRA, őt magát majdnem felrobbantották). Ruth Davidson tavaly eljegyezte a barátnőjét, ő a skót konzervatívok vezetője, egyike a legtehetségesebb brit politikusoknak.

Gulyás igazi káeurópai konzervatív értelmiségi, nem buzizik, csak nagyon nem ért egyet, meg tartja itten a kizártat. Februárban voltam Manchesterben, elmentem a Gay Village-be, ja, ott van ilyen, bár Gulyás úr nyilván nagyon nem ért vele egyet, és ahogy átsétáltam az egyetemre a Sackville Parkban megálltam Alan Turing szobra előtt. Egy padon ült, kezében alma...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.