2017. június 19., hétfő

HÁT BÁSTYA ELVTÁRSAT MÁR MEG SEM AKARJÁK GYILKOLNI?

HUPPA BLOG
Szerző: Ille István
2017.06.18.


Mindenki megnyugtatására közlöm: de. Méghozzá ketten is, vállt vállnak vetve. Egyikük 60, másikuk 62 éves, a Magyar Nemzeti Hadsereg tagjai. Eszközül egy Skorpió és egy Skoda típusú, cseh gyártmányú sorozatlövő fegyvert kívántak használni, amit hatástalanítottból alakítottak vissza élessé. Nem is igazán értem, mire volt jó ez a nagy meló, mivel a piacon 100.000 forintért lehet kapni, 3 tárral és válltáskával egyetemben. 10 m-ig elég hatásosak, onnan azonban erősen szórnak, lévén csőhosszuk csak 115 mm. Cserébe utcai leszámolásra, terrortámadásra kiválóan alkalmasak.

No de nem elég, hogy meg akarták Bástya elvtársat merénylőni ezek a bácsik, még jól ki is akarták rabolni, tehát mára az ügyészség álláspontja immár nem politikai indíttatású merénylövésről, hanem rablógyilkosság előkészületéről szól. Mecsoda különbség!

Ez, ugyebár, mindjárt más. A sima merénylövéshez ezzel a játékszerrel – 9mm-es Makarov lőszer van rendszeresítve hozzá, ebből 10 vagy 20 fér bele a tárba – jó közel kell férkőzni a célszemélyhez, ami a mi Bástya elvtársunk esetében – hacsak nem Botka elvtársnak hívják az illetőt – reménytelen, tekintve éber és tökös testőreit, akik szép számmal, ám elég szellős felállásban veszik körül Bástya elvtársat. A mátrix tehát áthatolható, de nem egy, nem kifejezetten merénylövésre felkészített 60 éves bácsi számára. Távolabbról meg a próbálkozás felejtős, ráadásul a 10-es tár pillanatokon belül kiürül, ott áll a merénylövő tiszta célként, és remegő kézzel próbál tárat cserélni, miközben Bástya elvtárs testének őrizői Bástya elvtársat már rég betuszkolták a páncélozott mikrobuszba.

Ennek az egésznek a képtelenségét belátva maga az ügyészség váltott át a második verzióra: rablógyilkosság!...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.