2017. június 15., csütörtök

HOVÁ TEGYÜK NYÁRON A GYEREKET?

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2017.06.15.


Indul az iskolai szünet, ami sok szülőnek okoz komoly fejtörést. Akadnak, akik gondosan előre terveznek, de még ebbe is csúszhat hiba. Arra, hogy a gyerek jól tölthesse a nyarat, elméletben szinte korlátlanok a lehetőségek, de ezeknek nem csak az anyagiak szabhatnak gátat.

Közel 750 ezer általános iskolás számára kezdődik meg holnap a nyári szünet. Nem csekély gondot okozhat, hogy sikerüljön jól megoldani a gyerekek elhelyezését, programját. Külön oldal is létezik, ahol hihetetlenül széles kínálatból lehet válogatni. A Táborfigyelőn jelenleg 935 turnus választási lehetőségét jelzik. Az itt kínált paletta rendkívül színes. Rengeteg kaland-, nyelvi, vagy akár lovas-, illetve sporttábor közül lehet választani.

Az árak azonban nem csekélyek. Többnyire hetenként és gyermekenként 40 ezer forint körüli összeggel érdemes kalkulálni. A kínálatban találunk négynapos (nem egyszer cégek által támogatott) lehetőséget 20 ezer forintért, de ezek meglehetősen korlátosak. A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő szervezői szerint a családok átlagosan egy vagy két hetet töltenek közös pihenéssel, nyaralással. Egy négytagú családnak, ahol két kisiskolás van, és két hét közös nyaralást tervez, a fennmaradó nyolc hetet pedig táboroztatással kívánja megoldani, mélyen a zsebébe kell nyúlnia: ez 300 ezer forinttól akár félmillió forintot is jelenthet. Akadnak nagyobb cégek által kínált programozó, robotikai vagy más informatikai téma köré épülő ingyenes táborok, amelyek nemcsak a családi büdzsét kímélik, hanem kiváló alkalmat nyújtanak az iskolásoknak, hogy játékos formában szerezzenek nagyfokú ismereteket. (Ezekre viszont megfelelő családi kapcsolatok nélkül nem könnyű rábukkanni.)...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.