2017. június 13., kedd

HUSZONEGY INGYENES KONCERTTEL ZÁRJA AZ ÉVADOT A FESZTIVÁLZENEKAR

GÉPNARANCS - ZENE BLOG
Szerző: Gépnarancs/MTI
2017.06.12.Országszerte huszonegy ingyenes koncertet ad június 15. és 22. között a Budapesti Fesztiválzenekar a Közösségi Hét keretében.
A zenekar a klasszicista mezőtúri zsinagógában, a ma galériaként működő várpalotai zsinagógában ad koncertet, míg az együttes egyik kamaraformációja Pannonhalmán lép fel, ahol csak ebből az alkalomból nyitják meg a felújítás alatt álló zsinagógát – közölte a Budapesti Fesztiválzenekar hétfőn az MTI-vel.

A Zsinagógakoncertek mellett a középkori eredetű perbáli katolikus templomban, az eklektikus karcagi és a barokk stílusban épült bagi templomban Johann Sebastian Bach műveit adja elő. Mint írják, a Fesztiválzenekar barokk együttese autentikus bélhúros hangszereken szólaltatja meg a műveket.

A gyerekeknek kidolgozott Zenevár című interaktív mesés koncerttel a zenekar a fóti gyermekotthonban, valamint Salgótarjánban és Apátfalván lép színpadra. Mindezek mellett újabb tizenkét idősotthonban is fellép a zenekar négy különböző kamaraegyüttese, többek között Balassagyarmaton, Verőcén és Veszprémben – olvasható a közleményben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése