2017. június 16., péntek

INKÁBB KIDOBÁLJÁK AZ ABLAKON AZ EU-S PÉNZT, CSAK NEHOGY KIDERÜLJÖN, HOGY ELLOPJÁK

ÁTLÁTSZÓ 
- FALRAMENTAPARLAMENT BLOG
Szerző: Vágó Gábor
2017.06.15.


Az Európai Ügyészségtől úgy fél a Fidesz, mint az ördög a szenteltvíztől. Nem véletlenül, mert sokkal biztonságosabb nekik amíg Polt Péter falaz. Ez lenne az első európai intézmény, ami komoly eszközökkel rendelkezne a visszaélések felderítésében. Inkább lemondana Magyarország kormánya ez eurómilliárdokról, csak nehogy kiderüljön, hogy a pénzek harmada korrupciós csatornákon folyik el?

Látva az egész európai piacot megfertőző hálózatos áfacsalások kiterjedtségét, és az EU-s pénz lenyúlásra szakosodott tagállami kormányokat, az európai országok végre eljutottak odáig, hogy létrehoznak egy komolyabb korrupcióellenes intézményt. Az Európai Ügyészi Hivatal (EPPO) az olasz maffiaellenes bűnüldöző szervekhez hasonlóan független testület lesz. Felhatalmazást kap arra is, hogy bonyolult ügyekben gyorsan tudjon nyomozást indítani. A már meglévő OLAF és Eurojust tevékenységét egészíti majd ki, mert azok nem tudnak önállóan nyomozni vagy vádat emelni. Hiába mondja az OLAF, hogy Orbán vejének a füle mögött vaj van, ha Polt Péter kimossa mindenből.

Pont ezért nem is csatlakozik Magyarország az EPPO-hoz. Mire hivatkoznak? A nemzeti szuverenitásra! Itt csak ők dönthetik el, hogy ki lopjon!


Európai szinten a Csalás Elleni Hivatal (OLAF) nyomozás elindítására vagy vádemelésre vonatkozó ajánlásainak jelenleg csupán a negyven százalékát követik a tagállami hatóságok nyomozati cselekményei, azaz a gyanús ügyek több, mint fele folytatás és következmények nélkül marad. A magyar helyzet ennél is rosszabb. 2009 és 2016 között az OLAF-javaslatokból csak egyharmados arányban lett vádemelés. A harminc OLAF által tett ajánlásból, amely bűncselekményre utal, eddig csupán egyetlen eset jutott el bírósági ítéletig...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.