2017. június 23., péntek

JÁNOS ÉS VIKTOR HŰVÖSÖN

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Adorján György
2017.06.22.


Sárazsadányban, a nemzeti lehallgatás-biztos, kellemes hőfokú titkosszolgálati borospincében dumcsiznak, ott, ahol demetervin biztonsági berendezések szavatolják a zavartalan beszélgetést.

Akár igaz is lehetne ez a kitalált, képzelt történet.

Viktor: – Szevasz, Csányi gépével jöttél?
János: – Nem, a máltaival. A pénzmágus gépe túl drága nekem. Debrecenből meg a Fly-Coop Kft Robinsonával. Mi volt olyan sürgős vezérem, hogy azonnal idekérettél?
Viktor: – Jánosom! Infót kaptam biztos helyről, hogy Simiék több témában is gázolásra készülnek. Nem azért raktalak fel ilyen magas polcra, hogy nekem ész nélkül vásárhelyezzél továbbra is. Ez a Várhegyi Attila meg, anno tudtad, hogy csúszós pálya. A történet éppen, hogy lefutott, a havi nettó 700 ezret még én is sokalltam, amit kifizettetek a Prestige Médiának havonta, de a Sánta Janika-féle Continentál sztori már több volt a soknál, annyira ciki volt, hogy azon akár te is hanyatt vágódhatsz. Csinálj valamit, még mielőtt elefánt lesz a bolhából. Fogtad, basszus? Tölts egy laza furmintot közben.
János: – Főmérnököm! Be vagyok ám kerítve ezektől a menő pártfinanszírozóktól. Sánta meg a rokona az a Csíkos, aki nem azonos azzal az Energolos volt szoci funkcissal, szóval ezek ketten vezérem, szorítanak ám rendesen bennünket. Azt mondják, ha nem támogatjuk a trafikok utcáját, meg egyéb pályázati ötleteiket, akkor megszellőztetik az ellenzéken keresztül pártfinanszírozási dolgainkat. A választások előtt még csak ez hiányozna nekünk. Hát ezért nyomjuk őket, amennyire csak lehet. Valamit valamiért. A trafik műsorban is Pintéren, meg Polton múlik minden. A rendvédelem, meg a titkosszolgálatok és az ügyészség, ha észnél vannak, akkor nagy bajunk nem lehet. Szerencsére itt ez nem Prága, erről gondoskodtunk időben. Tudod, nekem csak az IH-ra van ráhatásom, a többi a rücskös arcúé.
Viktor: – Jó…jó…azért legyünk résen, mert nem szeretném, ha ebbe bele buknánk…Ha kell, akkor személyi áldozatot is képes vagyok hozni, hogy ez a dohány műsor ne veszélyeztesse választási sikereinket. Fogtad, Jánosom? Ez nem fenyegetés, csak figyelmeztetés. Na, tölts még egyet, aztán menjünk, mert ebben a baloldali hőségben csak napszúrást, meg kólikát kaphat az ember. Jó legyél és intézkedj…Ja, és még valamit, ne vigyorogj nekem olyan kárörvendő kajánsággal a parlamenti közvetítések idején, mert rossz fényt vet ránk a grimaszod…na, pá…Megyek a saját gépemmel, csak ez még nem publikus…tudod, de már én vezetem azt is, mint mindent…Na, aranyos legyél nekem és intézkedj!
János: – Értettem főnök és rendezem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.