2017. június 18., vasárnap

KAPARJ KURTA...!?

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: Somfai Péter
2017.06.18.


...Akkor szoktam berzenkedni, amikor a dolgok nem ennyire egyértelműek. Kinek jutna eszébe mondjuk azt vitatni, miért keres százmilliókat Hosszú Katinka? Aki tudja, mennyi munka van egy-egy aranyérmében, egyetlen fillért sem sajnál tőle. Vagy ott van Kozák Danuta is a maga öt olimpiai aranyával. De amikor a magyar labdarúgó válogatott egy amatőr csapattal szemben betlizik, akkor a fél ország zsebében kinyílik a bicska, mert kiderül, hogy több milliós havi fizetésekkel a zsebükben esetlenkednek a pályán. Legszívesebben azt követelné a „nép”, hogy az utolsó fillérig fizessék vissza a repülőjegyüket, a szállodaköltséget, a mindannyiunk adójából odacsörgetett tao-pénzeket is, és ők maguk követeljék, hogy a fizetésüket a minimálbér szintjére vegyék vissza.

De ez már olyan erkölcsi magasságokról tanúskodna, amitől Magyarországon mindenki távol áll. Nem akarok mindig a felcsúti polgármesterrel példálózni, akadnak bőven mások is, akik a vagyonukat amolyan magyaros módszerrel „focizták” össze. Egyiküket sem látta még senki valamelyik (megbélyegzett) civil szervezet irodája előtt ácsorogni, hogy kiváltandó a külföldi támogatásokat, felajánlják a saját millióikat a rászorulók segítésére. Olyanokra gondolok, mint mondjuk az Amerikából „repatriált” kaszinókirály, vagy a neje, akik százmilliókat tilitoliznak egymás vállalkozásai között; akik a közösségi hálón csodaautóikról, ruháikról posztolnak; akik ibizai luxusbárokban „szipognak”, vagy a parlamenti patkó első sorában méregdrága táskájukban kotorásznak.

Nem illik senkit megkövezni, amíg azok is mutogathatnak másokra: a miniszterekre, az államtitkárokra, a kormánypárti frakció ilyen-olyan haljakendjeire, akiknek magánvállalkozásai, ügyvédi irodái, „eladott” cégei több tucat milliócskát fialnak az állami tiszteletdíjuk mellett.

Attól tartok, megint fejmosást kapok majd a gyerekeimtől. Szerintük nem innen kell nézni, elfelejtem hol élek. Itt a kurtának kaparni illik, hogy legyen neki is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.