2017. június 13., kedd

KI OSZTOTT LAPOT EBBEN AZ EGYENLETBEN ORBÁNNAK?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. Andrea
2017.06.12.


...Nade: hol volt Orbán Viktor, amikor a sameszai civilek csontjait törték a Ligetben?

Vagy amikor egy sötét múltú és jelenű oroszbarát csecsen egy nem Orbán-szavazó magyar állampolgárt fenyegetett nem mindennapi módon?

Hol volt Orbán Viktor zéró toleranciája, amikor civilek véréről és taknyáról lázálmodott az udvari tollnok és ivócimbora?

Hol van Orbán szélsőségek elleni kemény fellépésének (politikai pecsenye sütögetésére kiválóan alkalmas) szemfényvesztése, midőn egy egész propaganda-gépezetet működtet és finanszíroz a közösből azért, hogy ordas eszmék mentén kiirtsák a társadalom fanatizálható rétegeiből a toleranciát?

Mikor fog szétnézni Orbán a saját háza táján és hajlandó szembesülni azzal, hogy a kommentelhető házi szennylapjain (és mindenhol máhol is, ahova odaszabadulnak) sugárban zsidóznak, libnáciznak, cionnáciznak, cigányoznak a kétbites alattvalói és szurkolói?

A viszkető tenyér hogyan fér meg ezzel az átlátszó, hazug színjátékkal?

Hogy fér össze az, hogy a nyíltan antiszemita, rasszista, hivatásos uszító Bayer Zsoltot azért tüntetik ki, amiért Gyulát – nagyon helyesen! – remélhetőleg elítélik?

Hogy lehet, hogy Orbán Viktor egészen addig magasról leszarta Gyula áldásos tevékenységét, ameddig nem szerepelt – számomra felfoghatatlan okokból – Gyulyás videójában?

Ha Magyarországon zéró tolerancia lenne az antiszemitizmussal és úgy általában az ordas szélsőségekkel szemben, ha nem erre a vállalhatatlan gyűlöletre idomítanák ezt az országot sikerrel nyolcadik éve, akkor a Fidesz valószínűleg nem lehetne ma kormánypárt. Akkor nem plakátokról üvöltenék bele az arcunkba, hogy ezen a héten éppen kit kell gyűlölni. Akkor a miniszterelnök nem merne arra vetemedni, hogy kézivezérlésen tartsa a hatóságokat (apropó, azt már tudjuk, hogy Rogán miért aludt együtt Pintérrel ama bizonyos kormányellenes tüntetés estéjén-éjszakáján?). Akkor a hatóságok (a rendőrségtől az ügyészségig) maguktól, automatikusan, rivaldafény nélkül tennék a dolgukat. Akkor a zéró tolerancia a migránsok, cigányok, más véleményen lévők, liberálisok, melegek, szegények kirekesztésével szemben is működne.

De nem működik, az egész egy mocskos hazugság. A Fidesznél és fizetett szócsöveinél kiválóbb táptalajt még senki nem teremtett a legsötétebb gyűlöletkultúra virágzásának ebben az országban. Ahol alapvetéssé vált, hogy zsidónak, liberálisnak, melegnek, baloldalinak, szegénynek lenni bűn, a kormány álláspontjával ellenkező vélemény pedig üldözendő elhajlás. Ebben a bűzölgő mocsárban hozza Orbán az aljas, kétszínű kampánytempót, és igazságot osztogató istenkirályként avatkozik bele két vállalhatatlan, szélsőséges közszereplő ocsmány csörtéjébe. Vicc ez az ország. Egy nagyon-nagyon rossz vicc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.