2017. június 28., szerda

KOMPENZÁLJÁK A LÉPÉSEKET

JÓREGGELT EURÓPA BLOG
Szerző: Benedikty Béla
2017.06.28.


"– Nem mondhatom vissza ezt a tevékenységet, hisz két évvel ezelőtt vállaltam el, hogy miniszterelnöki megbízottja leszek a témának, az MKFE képviselőjeként. Már akkor látszódtak azok a súlyos protekcionista intézkedések, amelyeket a nyugat-európai országok a kelet-európaiakkal szemben érvényesítenek. Ekkor az volt a feladatom, hogy kidolgozzunk egy intézkedéscsomagot, amellyel ezeket a lépéseket kompenzáljuk. A feladat nagy részét megoldottuk, de közben újak jöttek: akkor még csak a németek vezették be a fuvarozóinkra is vonatkozó minimálbér-rendeletet, januártól már az osztrákok is. Ráadásul a németek a közelmúltban azt is bejelentették, hogy egy bizonyos idő után a gépjármű vezetőknek szállodában kell eltölteniük a pihenőidejüket. Tehát újabb problémák generálódtak, amelyekre keressük a megoldást."

Ez itt egy Waberer nevű gazdagembernek a szövege. Tanulságos, gondoltam, ideteszem. Hogy értsék, egyebek között miért tart ott ez az ország, hogy már csak az orrán tud levegőt venni, onnan lefelé a többi a mocsárban. Miniszterelnöki megbízott a drágám, s mint ilyen kidolgoz egy kompenzációs intézkedéscsomagot. A nyugati országok súlyos protekcionista intézkedéseivel szemben.

Lefordítom magyarra, jó? A kelet-európai kamionsofőrök a nyugatiak fizetésének a töredékéért dolgoznak, éjszaka is hajszolják őket, legjobb esetben néhány órát alhatnak valamely parkolóban a kamion vezetőfülkéjében. Így nemcsak a saját egészségüket veszélyeztetik, hanem állandó fenyegetést is jelentenek a náluk lényegesen jobb körülmények között élő nyugat-európai fuvarozókra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.