2017. június 7., szerda

KOPASZ MUNKÁSŐRSÉG

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Andor Mihály
2017.06.06.


A Fidesz nagy mestere a dolgok összekuszálásának, a jogilag szinte kibogozhatatlan helyzetek előállításának. Ez az egyik erőssége és büntetlenségének záloga. Orbánisztában nehéz megmondani, hogy mi micsoda, mert semmi sem az, aminek látszik.

Ennek egyik példája őfelsége csőcseléke, amely „békeidőben” focidrukkerek és biztonsági őrök bőrébe bújik. Nehéz megmondani, hogy mi ez, mert még neve sincs, pedig igencsak jól szervezett és kiképzett alakulat. Talán a Békeidős Biztonsági Őr elnevezés megfelelő lenne, aminek rövidítése legyen BÉBIŐR. Mivel a miniszterelnök bevallotta népének, hogy viszket a tenyere, a propagandaminiszter pedig kifecsegte azt a belső információt, hogy ősszel provokációkat fognak szervezni, előreláthatóan nőni fog a BÉBIŐR jelentősége.

A BÉBIŐR sok hasonlóságot mutat az egykori Munkásőrséggel, bár a különbségek is számottevőek. A Munkásőrség világos struktúrájú, áttekinthető szervezet volt, egyértelmű céllal. Létrehozásáról az MSZMP Ideiglenes Intéző Bizottsága döntött. A Népköztársaság Elnöki Tanácsának 1957. évi 13. számú törvényerejű rendelete szerint a Munkásőrség „a népi demokratikus államrend fokozottabb megvédése, a dolgozó nép nyugalmának és a termelés zavartalanságának biztosítása, továbbá az ellenforradalmi elemek restaurációs kísérleteinek hatékonyabb elhárítása érdekében – a dolgozók kívánságára” alakult meg. Párthadseregként működött, közvetlenül az MSZMP-nek alárendelve, a rendőrséggel karöltve. Feladata elsősorban a pártházak, a fontos objektumok, ipari üzemek őrzése, a párt és az állami rendezvények zavartalanságának biztosítása volt. Fenntartása elég sokba került, mert a „legénység” ugyan nem kapott javadalmazást, de azért voltak fő állású tisztek, volt egyenruhájuk, sok eszközük és objektumuk, a lőgyakorlatokon fogyott némi lőszer és abrak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.