2017. június 20., kedd

KÓSA LAJOSNÁL NYÍLTABBAN MÉG SENKI SEM JELENTETTE BE, HOGY A FIDESZ FELHASZNÁLJA AZ ÜGYÉSZSÉGET A KAMPÁNYBAN

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2017.06.19.


A Fidesz frakcióvezetője egy hétfői sajtótájékoztatón beszélt a letartóztatott szombathelyi ügyvéd, Czeglédy Csaba ügyéről.

Elsőre érthetetlennek tűnt, hogy miért tartóztatták le Czeglédyt.
- Az ügye - közigazgatási eljárásban - 3 éve tart, különös most feltételezni a szökés, elrejtőzés, összebeszélés vagy a bizonyítékok megsemmisítésének veszélyét. Ha akarta volna, már megtehette volna.
- Az sem életszerű, hogy a Fidesz Czeglédyt szánta volna az új Simon Gábornak. Czeglédy azért csak egy szombathelyi önkormányzati képviselő, nem az MSZP elnökhelyettese.
- Továbbá különös az időzítés is: még 10 hónap van a választásig; ha a Fidesz ezt szánta bombának, jobban járt volna, ha csak február-márciusban robbantja fel.

Az utóbbi két verzió már feltételezi, hogy a kormánypártnak olyan ráhatása van az ügyészségre, hogy tetszése szerint indít vagy állít le ügyeket. Ezt nem is teljesen alaptalan feltenni. Eléggé megalapozza ezt a Farkas Flóriánnal vagy Rogánnal szemben mellett mutatott ügyészi magatartás, vagy az, hogy sorra vádemelés nélkül zárják le az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által kezdeményezett eljárásokat a legnyilvánvalóbb lopások ügyében is.

Egy hétfői sajtótájékoztatóján Kósa Lajos indirekt módon meg is erősítette, hogy az ügyészséget a kormány és a Fidesz politikai célokra használja Czeglédy ügyében is. Az MTI tudósítása szerint

Kósa Lajost kérdezték az adócsalással gyanúsított Czeglédy Csaba ügyvéd ügyéről. A Fidesz frakcióvezetője szerint a szocialisták azért védik az ügyvédet, aki szombathelyi MSZP-s képviselő is, mert "rengeteget tudhat zavaros ügyeikről". Botka Lászlótól Gyurcsány Ferencig Czeglédy jár el a legkülönbözőbb ügyekben - tette hozzá...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.