2017. június 2., péntek

LEBUKOTT PÖLÖSKEI GÁBORNÉ, ALIAS ÁDER-HUG

ZÁRÓJEL BLOG
Szerző: Zárójel
2017.06.01.


...Az EMMI akkori közleménye nem nevesítette, mint külön feladatát, hogy síboljon el 900 millió adóforintot. Pedig megtörtént. Azt állította, hogy a közel ezer milliós beruházás minden egyes része megfelelően működik.

Ennyiért vásárolt a rá bízott állami szerv szoftvereket, amelyeknek az ország közoktatási intézményeit lettek volna hivatottak összefogni. Miután kutakodni kezdtek a ronda civilek, meg a magyarságra nyiltan törő ellenzéki politikusok, élükön Hadházy Ákossal, az LMP társelnökével, már az volt a mondás, hogy majdnem működnek, de a beüzemelésre haladékot kaptak.

Amikor pedig Hadházyt végre beengedték az ország legnagyobb munkáltatójához, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz, hogy saját szemével győződhessen meg a dolog igazságtartalmáról kiderült, hogy szinte semmi nem működik. Sőt, van, amit már kidobtak.

Azért, hogy hatékonyabban működhessenek az iskolák és csökkentsék az adminisztrációs terheket, 2015 végén darabonként százmilliós áron vásároltak egy HR-, egy tanügyi, egy adatbekérő, egy beszerzési és egy vezetői információs rendszert. Papíron úgy tűnt, a beszerzés rendben lezajlott, egészen addig, amíg Hadházy meg nem piszkálta az ügyet.

A képviselőt több mint fél évig várakoztatták, míg végül a napokban engedélyt kapott, hogy a Klik Bajcsy-Zsilinszky úti központjában megtekinthesse a szoftverszobát. A KLIK elnöke nem tehetett mást, magyarázta a bizonyítványt. Hadházy erről így beszélt korrupcióinfóján:

A népes fogadó bizottság, a Klik jelenlegi elnöke és hat osztályvezetője gyakorlatilag mindent beismert, persze elképesztően bizarr magyarázkodás közepette. A bemutatón egyértelművé vált, hogy a programokkal az időhúzás ellenére sem tudtak mit kezdeni, nagy többségük nem működőképes, és remény sincs a beindításukra. Néhányat részlegesen használtak ugyan, de már újat vettek helyettük. Valójában csupán néhány kisebb rendszer van jelenleg is használatban.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.