2017. június 23., péntek

LEBUTÍTJA A PLAKÁTTÖRVÉNYT A FIDESZ - HOGY NE KELLJEN KÉTHARMAD

INDEX
Szerző: HH
2017.06.22.


Feles tervezettel fut neki újra a plakáttörvény elfogadásának a kormány - derül ki a HírTV friss információjából. A pártok az előző üzleti évi, a 2016-os listaáron hirdethetnek, kedvezményt közbeszerzési eljárással lehet elérni, a renitenseknek plakátonként 150 000 forintos bírságot helyeznek kilátásba.

A HírTV megszerezte azt a kormánypárti javaslatot, ami péntek reggel kerül a törvényalkotási bizottság asztalára. A portál szerint erre azért van szükség, mert a Fidesz–KDNP nem tudja biztosítani a rendkívüli ülésen sem a kétharmados támogatást az eredeti plakáttörvényhez...

...Az új, feles támogatást igénylő javaslat szerint egy párt csak az előző év listaárain hirdethet, kedvezményeket csak közbeszerzéssel lehetne kapni, hatóság ellenőrzi majd a plakátokat, és amelyik párt megszegi a törvényt, komoly pénzbírságot kaphat. Viszont az olyan szatellitszervezetekre, mint a CÖF, nem vonatkozik a Fidesz–KDNP javaslata.

A Fidesz által kezdeményezett plakáttörvény kétharmados részei elbuktak, Áder János pedig visszaküldte a parlamentnek az elfogadott részeket. Kósa Lajost, a Fidesz frakcióvezetője kezdeményezte a rendkívüli ülés összehívását a plakáttörvénnyel kapcsolatban, ennek a célja, hogy ezt a törvényt "valamilyen módon lezárjuk" - mondta Kósa egy hete az M1-nek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.