2017. június 26., hétfő

MEGJELENT MAGYARUL A DIKTÁTORBUKTATÁS KÉZIKÖNYVE


444.HU
Szerző: panklog
2017.06.26.


Soros Györgyön és szervezetein kívül talán senki sem gyűlöltebb a világ autokratikus rendszereiben, mint a szerb Szrgya Popovics és csapata. Popovics biológushallgatóként szállt be a Szlobodan Milosevics rendszerével szembeni ellenállásba, alapítója és meghatározó alakja volt a Milosevics megdöntésében főszereplő Otpor! (Ellenállás) nevű szervezetnek. 

Az utóbbi években pedig CANVAS (Centre for Applied Nonviolent Action and Strategies) nevű szervezetével tart képzéseket a világ legkülönfélébb részein dolgozó ellenzéki aktivistáknak Ukrajnától Indiáig, Tunéziától Zimbabwéig. Popovics az erőszakmentes rendszerellenes szervezkedések popsztárja lett, Foreign Policy-cikkekben, TED-előadásokban és könyvekben mesél saját tapasztalatairól, és ad egészen konkrét tanácsokat is.

Nem látják szívesen Iránban és Venezuelában, az orosz állami média komoly erőforrásokat fordít a lejáratására, az Egyesült Arab Emírségben pedig egyenesen terrorszervezeteknek nevezik a CANVAS-t. Popovics 2015-ös könyve, az Útmutató a forradalomhoz most magyar nyelven is megjelent.

A könyv (aminek alcíme Hogyan lehet tejberizs, Lego figurák és más erőszakmentes eszközök segítségével közösségeket mozgósítani, diktátorokat megbuktatni vagy egyszerűen megváltoztatni a világot) az erőszakmentes ellenállás példáit és konkrét módszereit veszi sorra az elmúlt évekből, az elmélettől pedig a gyakorlati tanácsokig is eljut...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.