2017. június 14., szerda

MENEKÜLTÜGYBEN BOTKÁT KIVÉVE MINDENKI HÜLYE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Iványi Margit
2017.06.13.


Kedden a Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési Osztálya ünnepséget tartott Szegeden, ezen megjelent a város polgármestere is. A 209 esküt tett határvadász előtt Botka László azt találta mondani, hogy a déli határon a kerítést addig senki sem bonthatja el, amíg a magyar emberek többsége nem érzi magát biztonságban az otthonában. Egyben megköszönte a határvédelemben résztvevők munkáját.

Már ez sem hagyján, ám az MSZP miniszterelnök-jelöltje tovább ment. Míg az Orbán-kormány ideiglenesnek nevezi rendeletében a határzárat, Botka kijelentette: ez a határzár életünk része lesz egy jó darabig.

Botka szerint az Orbán-kormány és az Unió a felelős azért, hogy a magyar emberek félnek. Előbbi felelőtlensége miatt, és mert képtelen volt megvédeni a határait – azaz az európai közösséget, még azazabb: a magyar embereket. (Ez mintha ismerős volna valahonnan.)

Az Orbán-kormány pedig azzal veszélyeztette a “magyar embereket”, hogy a menekültválság kirobbanása után több mint 200 ezer embert juttatott ellenőrzés nélkül a nyugati határra.

Ugyanakkor az Uniót – és így a “magyar embereket” – az is veszélyezteti, hogy az elmúlt években 20 ezer embert fogadtunk be a letelepedési kötvényekkel, akik között lehetnek kémek, bűnözők és terroristák – így Botka...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.