2017. június 15., csütörtök

MÉSZÁROS LŐRINC IGAZI FÖLDESÚR LETT

CIVILHETES BLOG
Szerző: Civilhetes.net 
2017.06.15.


Simicska Lajos a mezőgazdasági támogatások nagy vesztese, kevés ember kezében nagyon sok föld – és pénz. - írja a 24.hu.

Orbán Viktor környezete elkezdte felfalni a mezőgazdaságot, a felcsúti polgármester mellett a szintén falubeli Flier János az egyetlen, akinek sikerült elérnie, hogy több agrártámogatáshoz jusson, mint egy évvel korábban.

A K-Monitor agártámogatások eloszlásáról szóló anyagát szemlézzük.

2016-ra vonatkozóan összesen 642 766 549 221 forint agrártámogatást osztottak ki Magyarországon, a pénz leginkább az unió költségvetéséből jön. Itthon a nagybirtokosok, a felső 10 százalék söpörte be a támogatások 75 százalékát.

A K-Monitor a friss adatokat elemezve idén is elkészítette a legnagyobb hazai agrároligarcha céghálóját. A nyolc nagy között (közülük nem mindenkit emelünk ki) helyet kapott két, korábban még csak említés szintjén szereplő felcsúti nagygazda, Mészáros Lőrinc és Flier János hálózata is, nekik sikerült növelni a támogatás mértékét.

Az Orbán család maga is aktív a mezőgazdaságban, Lévai Anikónak Flierrel közös termőföldje is akad (sajtóhírek alapján ő kezeli Orbánék földjeit). Orbán sógornője, Lévai Gizella 76 millió forint támogatást kapott. A Tiborcz-család pedig 40 millió forint támogatásban részesült az agrárkasszából...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése