2017. június 13., kedd

NAPI EGYPERCES: MÉG TÖBB STADIONT FELCSÚTRA!

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.06.12.


Polgártársaim! Magyar véreim! Hagyjuk a fenébe az egészet! Legyen az ország egy nagy futballstadion! Indítsunk nemzeti konzultációt: még több stadiont akarunk Felcsútra!

Futbólia még a sebeit nyalogatja a pénteki, Andorra elleni történelmi vereség után. Az agyonsztárolt, dédelgetett, és jól megfizetett magyar profik kikaptak egy nagyjából 80 ezer lakosú hercegség amatőr legényeitől, akiknek korábban már az örömöt jelentett, ha egy mérkőzésen párszor képesek voltak a kaput eltalálni. Gólt már évek óta nem rúgtak, kapni viszont bőven kaptak. Lelkes amatőrök, akik szabadidejükben, munka után, saját örömükre rúgják a bőrt. Ez a kutyaütőnek mondott csapat küldte padlóra a zselézett hajú, fazonra vágott frizurájú magyar leventéket. Egy ilyen vereség után mindazoknak, akik ott sündörögnek a húsosfazék körül, azonnal le kellett volna mondani.

A NER-ben minden másképp működik, mint egy rendes országban. Nálunk, ha értelmetlen tartja az ország többsége a felcsúti kisvasutat, akkor meghosszabbítják a vonalat; ha valamelyik fideszes politikus lopás gyanújába keveredik, azon minutumban a miniszterelnök megerősíti pozíciójában. Egy autokrata vezetésű országban minden egyetlen ember kezében összpontosul. Ő bábjátékosként mozgatja játékszereit, kinyilatkoztat, úgy bánik a közpénzzel, mintha a sajátja lenne. A demokrácia színpadi kellékei természetesen formálisan léteznek. Van parlament, működik a taláros testület, van ellenzék a parlamentben, működnek az igazságszolgáltatás szervei, és persze van kormány is. A díszlet adott, a színdarabhoz a többség mosolygós arcot vág – jól megfizetik érte, hogy ha kell, hülyének tettesse magát –, de a valódi döntéseket egyetlen, teljhatalommal rendelkező „kormányzó” hozza meg. A szakértők elvitatkozgatnak azon, hogy leváltható-e az „örökös miniszterelnök”, van-e esély demokratikus úton eltávolítani. Természetesen papíron minden lehetséges, de a pálya erősen lejt a Fidesz felé. Maradjunk a foci hasonlatnál: a jövő évi – szabadnak mondott – választáson a jelenlegi kormánypárt több gólos előnnyel indul...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.