2017. június 20., kedd

NAPI EGYPERCES: ORBÁN VIKTOR BÁBSZÍNHÁZA

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.06.19. 


Az ország minden további nélkül működne a parlament nélkül, hiszen Orbán gyakorlatilag elnöki rendszert hozott létre. A parlament szerepe formális, a fontos ügyek nem ott dőlnek el. A bábjátékos történelmi díszletek között mozgatja bábjait, akik amikor beintenek, nevetnek, ha kell akkor tapsolnak. A kormánypárti frakció jól fizetett statiszta a parlamentinek hazudott demokráciában.


A miniszterelnök bábszínháza – közkeletű nevén a Parlament – a múlt héten befejezte „munkáját”. Igaz, annak ellenére, hogy Lali király frakcióvezető nemrég még azt nyilatkozta, rendkívüli ülés biztosan nem lesz a nyáron, a lex csicska miatt csak összehívják egy gombnyomásra a képviselőket. Úgy látszik, a kedves vezető nem nyugszik bele, hogy az országot, őt és a hűbéreseit ekéző plakátok árasszák el. A Jobbik óriásplakátjai ugyanazt a lebutított, egyszerű nyelvet használják, mint a legnagyobb kormánypárt. Ezzel megcélozzák az iskolázatlan embereket, akik az ilyen tömör, lényegbevágó üzenetekre fogékonyak. Joggal tarthat attól Orbán, hogy előbb-utóbb mind többen döbbennek rá – az „ő népéből” is –, hogy meztelen a király.

Már tárgyalnak ellenzéki képviselőkkel is, hogy a hiányzó szavazat meglegyen a kétharmadhoz. Vajon mennyiért maradhat ma otthon egy magára valamit is adó képviselő, akit a hasmenés hirtelen ledönt a lábáról? Valószínűleg tök mindegy, pénz annyi van, mint a pelyva. A kedves vezető úgy bánik a közpénzzel, mintha a sajátja lenne. Persze abban nem vagyok biztos, hogy a saját megtakarított pénzecskéjét is olyan felelőtlenül szórná, mint az országét. Látszik, a család gazdagszik, a nagyobb gyerek már saját lábán áll, de a kedves papa kőbányája is „aranyat” fial.

Az egykori legjobb cimbora, aki társai szerint a legokosabb volt a párt alapítói közül, most idegesen rághatja a körmeit, hisz’ lehet, még egy pénztermelő bizniszt kihúznak a lába alól. A hírhedt G-nap miatt elzárták a kormányzati pénzcsapot – hol vannak már a régi szép idők, a hajdani barátok?! A nemzet egységét – még leírni is röhejes – megtestesítő államfő két pecázás között visszaküldte a törvényjavaslatot, s ezzel lehetőséget adott az ismétlésre. A javaslat egy része úgynevezett feles törvény volt. Azt a képviselők többsége megszavazta. A pártatlanságnak még a látszatára sem ügyelő – köztársaság nélküli – államelnök nem írta alá az elfogadott részeket. Nagy bátorságról tanúbizonyságot téve, azt visszaküldte a ház elnökének. Az indokolása szerint megszavazott törvény „normatív tartalommal nem bíró, ellentmondásos, értelmezhetetlen és végrehajthatatlan rendelkezéseket tartalmaz.” Ezért kérte, hogy az egészet tárgyalják újra a képviselők...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.