2017. június 19., hétfő

NAPI EGYPERCES: ÖRÜLÖK, HOGY SZOLGÁLATODRA LEHETTEM, MINISZTERELNÖK ÚR!

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.06.18.


A Sándor-palota lakója és a hamarosan a Várba költöző miniszterelnök beszélgetését változtatás nélkül hozom nyilvánosságra. Ha esetleg államtitkot sértek, és a kóterben kötök ki, remélem a kedves olvasók közül lesznek, akik a szűkös ottani kosztot kiegészítik. Csak jelezni szeretném, a legjobban a palacsintát szeretem...


Orbán Viktor és Áder János 2017. június 15-ei beszélgetésének szó szerinti leirata 
Miniszterelnök:  Te vagy az János? Régen láttuk egymást. Állandóan pecázni jársz, rég voltál a felcsúti páholyban.
Államfő: Nagyon örülök a hívásnak miniszterelnök úr, hálás vagyok bizalmadért, igyekszem megszolgálni, hogy újabb öt évig nézhetem a csodálatos panorámát az erkélyről.
Miniszterelnök: Janó, rendes gyerek vagy te, már akkor is az voltál, amikor brigadérosként irányítottál bennünket. Egyszer ugyan majdnem megtévedtél, azt hitted nem tudom, mi történik a hátam mögött? Az összeesküvők mindegyike jött jelenteni, hogy miről beszéltetek. Csak azt tettétek, amit akkor én jónak tartottam.
Államfő:  Soha sem árultalak el. Tudod, a szarkeverők próbáltak előtted befeketíteni. De a te bölcsességed, miniszterelnök úr, megkérdőjelezhetetlen. Nélküled már a párt régen eltűnt volna a süllyesztőben.
Miniszterelnök: Ami igaz, az igaz. Láttad, hogy kicsináltam a legjobb cimbinket. Azt hitte, betojok tőle. Gyorsan megtudta, milyen is a magyarok istene. Egyébként akkor teszem tönkre, amikor csak akarom. Jót röhögök kisded játékain. Mit szólsz, milyen új intézőim vannak?
Államfő: Jót kacagtam, miniszterelnök úr, amikor láttam, hogy a vagyonnyilatkozatodban milyen gáláns voltál, és beírtad, hogy 742 ezer forint van Anikó asszonnyal közös számlátokon. A Lőrincről én is csak jókat hallottam, de a te emberismereted, miniszterelnök úr, egyébként is zseniális. Sikerült egy lúzert találnod. Szerintem egy könyvet sem olvasott el még az életében. Láttam, hogy bizalmi embereidet odaraktad mellé, nehogy elkanászodjon. Gondolod, lenne hozzá sütnivalója?
Miniszterelnök: Mielőtt elfelejteném, Anikó köszöni a halakat, amiket a múlt héten küldtél. Egy kicsit szálkásak voltak, majdnem megfulladtam. Legközelebb ügyelj arra, hogy szálka nélküli halat küldjél, Jani...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.