2017. június 22., csütörtök

NAPI EGYPERCES - PERCEMBERKÉK DÁRIDÓJA

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.06.21.


Most perc-emberkék dáridója tart, / De építésre készen a kövünk, / Nagyot végezni mégis mi jövünk. / Nagyot és szépet, emberit s magyart. (Ady Endre: A perc-emberkék után)

Hazánkban 2010 után egy gátlástalan, zsákmányszerzésre szerveződött, kollégiumi macsó társaság szerzett politikai hatalmat, kétharmados támogatottsággal. Az elmúlt több mint hét évben törvényesítve folyt az ország szétlopása. A Fidesz közelében lévők csak azt nem teszik saját zsebbe, amit nem akarnak. Virágzik a korrupció, rövid idő alatt – magyar mércével – óriási vagyonok jöttek létre. A hatalom birtokosai cinikusan a szemünkbe röhögnek, tudják: védettséget élveznek.

Mindezt nemzeti mázba burkolják, hisz’ ami nemzeti az csak jó lehet. Maguk alá gyűrték az országot, minden fontos vezetői posztot saját klienseik töltenek be, hosszú évekre bebetonozva. Cserébe sem többet, sem kevesebbet nem várnak senkitől, mint feltétlen hűséget az „örökös” miniszterelnökkel szemben, aki hűbérúrként, élet és halál ura. Még pallosjoga nincs, de az sem elképzelhetetlen. Körülötte percemberkék tolakodnak a koncért, a főnök kegyéért. A kedves vezetőt nem érdeklik a körülötte lebzselők urizáló, dzsentri életmódja, életvitele. Számára egy a fontos: hasznosak legyenek. Akik a körön belül vannak, és gondolkodás nélkül teljesítik amit az egykori felcsúti focista elvár tőlük, törvények felett állnak.

Az ország mai hatalmasságainak többsége nem az eszéről, a saját gondolatairól híres. Szégyen Magyarországra, hogy a hatalom közelében lévők zömének IQ-ja jóval száz alatti lehet. Szegény az az ország, ahol a rezsibiztos, a szórványmagyarságot kereső frakcióvezető, netán a kiflit szerető hölgy, vagy a nagyon keresztény szövetséges pártvezető oszthatja az észt. Hűséges pártkatonák. Teszik a dolgukat, felolvassák amit megírtak számukra, de akkor már izzadnak, ha olyan kérdésre kellene válaszolniuk, amelyre nincs sorvezetőjük. Gátlásaik nincsenek, amit elébük raknak, azt gondolkodás nélkül, sajátjukként adják elő. Nem véletlen, hogy a Fidesz számára nincs értéke a tudásnak, hisz’ a gondolkodó ember veszélyes lehet az „örök” időkre berendezkedett uralkodó párt hatalmára...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.