2017. június 30., péntek

NAPI EGYPERCES: VÁLASZTHATSZ, HOGY SZAR VAGY MÉG SZARABB

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.06.30.A Fidesz szerint a Brüsszelt megállítani óhajtó nemzeti konzultációnak nevezett néphülyítés kérdőívét mintegy 1,7 millióan küldték vissza. A népi bohózatban nem vett részt mintegy 6,5 millió magyar állampolgár, vagyis a választásra jogosultak csaknem 80 százaléka. A magyar emberek többsége bojkottálta a Fidesz kisded játékát, nem volt partner a kutyakomédiához. Jól jártak a papírgyűjtők, a kukák is megteltek a kormány leveleivel. Oda kerültek, ahova valók, a szemétdombra. 

Vajon megszámolta valaki, hogy hányan konzultáltak igazán Orbán Viktorral? Hiteles bizonyíték van arról, hogy “ez volt minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációja”? Vagy csak az immár közszereplő Habony Árpád a hasára ütött, és kitalált egy jól hangzó és ellenőrizhetetlen számot. Tartok attól, hogy az utóbbi történhetett. Jómagam lépten-nyomon csak olyanokkal találkoztam, akik azonnal a szemétbe dobták a borítékot, anélkül, hogy kibontották volna.

Kedden a Bálnában megtudhattuk, hogy fantasztikus siker volt a kormány újabb – számolja valaki hányadik? – értelmetlen, felesleges konzultációja. Akkora siker, hogy maga Brüsszel is beleremegett. Egyébként világosítson már fel egy nálam képzettebb felebarátom, hogyan lehet egy várost – még jelképesen is – megállítani? Tudom, álnaiv a kérdés, hisz tudjuk jól, mire ment ki az Orbán által vezényelt játék. Az ország ismét ne arról beszéljen, ami valóban fontos, hanem kitalált, álságos kérdésekkel terelje el az uralkodó párt a figyelmet az igazán fontos, húsbavágó kérdésekről, a mutyikról, a lopásokról...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése