2017. június 29., csütörtök

NEM ELÉG, HOGY EZT A NÉPET SAJÁT PÉNZÉN NÉZIK HÜLYÉNEK A NYAKÁN TAPOSÓ HATALMASOK,DE MÁR KAPASZKODIK A KÖVETKEZŐ GENERÁCIÓ IS VADUL

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. Andrea
2017.06.29.


Nem csalás, nem ámítás: a valaha szebb időket megélt, a minőségi újságírás tekintetében élen járó, mára Zsé-kategóriás, szánalmas propagandalappá silányult Origo, pontosabban az Origo mellett további internetes kiadványokat, levelezőrendszert, videomegosztót üzemeltető New Wave Media Group Zrt. új gazdára lelt a szerelmetes, unortodox jegybankelnök fiának személyében. Csak a véletlen műve, hogy éppen tegnap mondta ki jogerősen a bíróság: lehet azt mondani, hogy Matolcsygyuribá és pereputtya lopja a közpénzt. Igaz, hogy ez Polt Péter elsikálóművészt a legkevésbé sem érdekli, de legalább a lelkünknek jót tesz.

Az újabb nagybevásárlás magyarázata rendkívül egyszerű: a Matolcsy klán összes-valamennyi tagja (vastagon beleértve a Szemerey-ágat is) rendületlenül őstehetséges, akarom mondani őstehetségéből meggazdagodott befektető, vállalkozó, világraszóló üzletember. A pőre hírnél következésképpen csak az szebb, hogy a Magyar Idők névre hallgató, ökölbe szorult agyú másik kormányszócső már le is hozta az előremagyarázkodó interjút Ádámkával, aki fodrászbútorokból, önmagáról elnevezett székekből, de mindenek előtt önerőből tett szert akkora nagy vagyonra, amiből azt vesz, amit akar, senkinek semmi hozzá. Azt mondja a másik propagandalap felvezetője: ifjabb Matolcsy korábbi vállalkozásai nyereségét fektette be a cégbirodalomba.

Ez igen érdekes, hiszen a Magyar Stratégiai Zrt.-ben (Ádámka Origót és társait bekebelező cége) a tavaly év végi mérleg szerint százmillió forint körüli saját tőke volt, az utóbbi két évben összesen 170 millió forint nyereséget termelt. Eközben a felzabált New Wave tavaly 5,3 milliárdos árbevétel mellett félmilliárd forint nyereséget produkált, ergo több milliárdos tétel lehetett a megvásárlása. Mivel a pofátlanság és rinocérosz vastagságú pofabőr családi örökség és hagyomány Matolcsy Ádám bútoros így érvelt:

a vállalkozásaim által termelt jövedelemből tudtam megvásárolni.Pénzügyileg ez a vételár kifizetésével, de főként nagymértékű hitelek átvállalásából áll. A hitel átvállalásánál nemcsak a termék a fedezet, hanem eddigi életem munkája, az összes cégem, ingatlanaim, szóval minden...

Miután elmorzsoltunk a szemünk sarkában néhány könnycseppet és visszaemlékeztünk arra is, hogy ifjabb Matolcsy Szemerey Tamás nevű nagybátyja bankjától, a Növekedési Hitel Banktól felvett hitelből vette meg a Balaton Bútort és tehát tudjuk, hogy a cég kábé nullszaldósan működik, érdemes a Magyar Idők interjú legvadabb részét idézni:


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.