2017. június 3., szombat

NEM SZERETNÉK A SAJÁT HAZÁMBAN MIGRÁNS LENNI

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő/Virág
2017.06.02.

Virág már gimnáziumba, majd egyetemre is Ausztriába járt, és mint írja, a Magyarországon a külföldiekkel szemben gerjesztett hangulat miatt eszébe sem jut, hogy visszaköltözzön.

„Az előző egy-két évben, a menekültáradat hatására Magyarországon a politika és a média egy eléggé negatív képet kezdett elterjeszteni az országban a menekültekkel/bevándorlókkal kapcsolatban.

Ez odáig vezetett, hogy már a nyugatról érkező letelepedőket, de még a hazatérő magyarokat is egy kalap alá vonják a háború elől menekülőkkel, vagy a gazdasági okokból nyugatra vándorló emberekkel.

Az átlagember Magyarországon nem tudja a különböző definíciókat megkülönböztetni, úgymint a menekült, migráns vagy a remigráns. A legtöbben a migráns szó hallatára, rögtön a muszlim menekültekre és iszlamista terroristákra (!) asszociálnak.

Nem egyszer hallottam, hogy hazatérő magyarokat is migránsoknak bélyegeznek, ami stigmatizálóan tud hatni, de készült erről egy riport is pár hónappal ezelőtt.

Mint Ausztriában élő magyar, sajnálattal és szomorúan követem a hazámban folyó aktuális társadalompolitikai történéseket. Elszomorítanak az olyan hírek, amikben olyan esetekről olvasok, hogy leköpnek vagy megütnek embereket az utcán, csak mert éppen nem magyarul beszélnek.

Velem is többször megtörtént már, hogy mikor különböző internetes portálokon, cikkek alatt kifejtettem a véleményem, más kommentelőktől olyan reakciókat kaptam mint például: rohadt migráns vagyok, és hazaáruló, ne akarjak az otthoni ügyekbe beleszólni, mert kint élő magyarként, fogalmam sincs mi folyik ott- mert nem tudhatom.

Ilyenkor elgondolkozom: „haza akarok-e én valaha is menni a jövőben, hogy majd ott éljem le az életem, otthon szüljek gyereket? Akarom én azt, hogy a saját hazámban majd úgy kezeljenek, mint egy kívülállót?”

A mostani benyomásaim alapján, ugyanis ez várna rám. És ez csak pár érv, ami a hazatérés ellen szól. .."...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.