2017. június 5., hétfő

NEM A TERROR, HANEM A POPULISTÁK PUSZTÍTHATJÁK EL EURÓPÁT

DO TOHO BLOG
Szerző: Botos Botond
2017.06.04.



A Fidesz propagandagyára ezúttal a londoni terrortámadás kapcsán érezte úgy, hogy a halk részvétnyilvánítás mellett egy jó kis migránsozással és brüsszelezéssel járulhat hozzá vasárnapi pünkösdi ebéd hangulatához.

Tovább folytatja a Fidesz azt a vallási köntösbe rejtett gyűlöletkampányt, amely a muszlimok, a menekültek és általában az iszlám vallás ellen irányul Európa és az Egyesült Államok szélsőjobboldali politikai spektrumában. Ennek lényege nagyjából így foglalható össze: nem minden “migráns” terrorista, de minden terrorista “migráns”. Természetesen a “migráns” szó alatt “muszlimot” értenek, de amit nem mondanak ki a fideszes politikusok, azt elvégzik helyettük publicistáik, mit gondoljon az egyszeri Fidesz-szavazó. Hiszen Belgiumban, Franciaországban, Németországban és Nagy-Britanniában “muszlimok” követték el a támadásokat. Pont. És ez egy átlagos hírfogyasztónak már elegendő információ.

Fideszes politikusok és publicistáik összjátéka


Anélkül, hogy jelentékteleníteném félelemérzetünk, miszerint a terrorizmus, mint olyan, súlyos fenyegetés, érdemes a fenti megközelítés alattomosságára rávilágítani. A fideszes politikusok és publicistáik megközelítése alapján, konkrét fegyveres csoportok helyett egy teljes népcsoportot, kultúrát és vallást hibáztatni ugyanolyan félrevezető, mintha egy párkányi kocsmai verekedést törött orral elhagyó Béla és véres ököllel távozó Víťazoslav páros gyakorlata után kijelentenénk, hogy a szlovákiai magyarok szisztematikus üldözésnek vannak kitéve Szlovákiában. Az iszlám alapjaiban nem gyűlölködő vallás, ahogy a kereszténység sem.

A veszélyt ugyanis mindig a radikalizmus hordozza, függetlenül attól, hogy vallási vagy másmilyen jelleget hordoz aktuálisan. Ráadásul még csak ehhez nem is kell felfegyverkeznie.

Csakhogy a magyar kormánynak nem érdeke, hogy a terrorizmust annak lássuk, ami. A kontinensen pusztító legújabb tömeggyilkosságok a közel-keleti háború részei és sajnálatos következményei, amelyekben mi, európaiak, magyarok (angolok, franciák, spanyolok, stb.), is részt veszünk. Ha a magyar kormány valóban az ország érdekeit képviselné, akkor egyértelművé tenné: hatalmas különbség van a legújabb európai terrorhullám és az európai kontinens felé tartó migrációs mozgások között. A terror ugyanis sem Európának, sem Magyarországnak nem érdeke, míg a migráció és emberek befogadása alapvető nemzetstratégia, régen tudta ezt még Orbán Viktor is:

"Az elkövetkezendő öt évben Magyarországnak a gazdasági növekedés fenntartása érdekében több millió külföldit kell befogadnia. Ennek érdekében át kell gondolni a bevándorlási szabályokat”...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.