2017. június 9., péntek

NER PLAY VERSUS FAIR PLAY

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.06.08.


A címben olvasható elnevezéssel hirdetett “foci-performanszot” az Oltalom Sportegyesület szerdán 14 órára a Parlament épülete elé több közreműködő civil szervezettel együtt., úgy is, mint az Occupy Oktogon, az Oltalom Karitatív Egyesület, az Ökotárs Alapítvány és a Szubjektív Érték Alapítvány.

A rendezvény – melyet élőben közvetített a Kettős Mérce – célja az volt, hogy megmutassák, hogyan néz ki – nyilván nem véletlenül a labdarúgás nyelvére lefordítva – egy NER Play, azaz NER módira játszott mérkőzés, vagyis ahogy politikusaink – akiket civil aktivisták jelenítettek meg – a politizálást értelmezik.

Ahogy a szervezők a meghívóban fogalmaztak: “Tréfás, torz tükröt tartunk a hatalomnak, jeleneteket villantva a gyűlöletkampányból, a korrupciós játszmákból, a hatalmi viszonyokból és arról, hogy miként írja át, szegi meg a szabályokat a jelenlegi kormány”.

Így történhetett meg, hogy a kapuban Pintér Sándor állt, a pályán Orbán Viktor, Rogán Antal és Lázár János, a kispadon Habony Árpád és Mészáros Lőrinc ült, később Kósa Lajos is beállt. A valóságban néhány tucatnyi érdeklődőt Horváth-Kertész Noémi kommentátor több tízezer szurkolónak “látta”, akik mind azt várták, hogy az unortodox játékszabályokat alkalmazó NER-válogatott „kivédje a spekuláns ellenfelek Magyarország ellen indított támadásait”.

Orbán végig gyönyörűen játszott, uralta a pályát, gyakorlatilag ontotta a gólokat, ehhez több labda segítette hozzá. Ellenfeleit “migráns” és “Soros” feliratokkal tartották távol csapattársai. A szabálytalankodásokat nem jelezte fújással a játékvezető...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.