2017. június 2., péntek

NYUGDÍJ: MÁR A LÁTSZAT SEM MARAD MEG - A KINCSTÁRBA OLVASZTJÁK A NYUGDÍJBIZTOSÍTÓT

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2017.06.01.


Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) államkincstárba olvasztására nyújtott be javaslatot a parlamenthez Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Az indoklás szerint erre azért van szükség, mert a kormány így döntött. A változás november elsejétől lesz hatályos.

Már korábban búcsút mondhattak reményeiknek, akik elhitték a magán-nyugdíjpénztári vagyon államosításakor a miniszterelnöknek, hogy egyéni számlás nyugdíjrendszert vezetnek be a tb keretein belül. Varga Mihály miniszter már majdnem két évvel ezelőtt egyértelműsítette, hogy az egyéni számla már úgy van, hogy nincs, és ez így megfelelő. A képviselők már 2014 végén simán elfogadták a parlamentben a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap (NYACSA) megszüntetését. Ezzel hivatalosan is bevégeztetett annak a háromezer-milliárd forintnak a sorsa, amelyet a Fidesz-kormány a magán-nyugdíjpénztári tagoktól „vett át” állami kezelésbe. A még megmaradt forintok egyenesen a költségvetésben landoltak.

Úgy tűnik azonban, hogy még ez sem elég. A Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által benyújtott törvénymódosítás már a teljes nyugdíjbiztosító államkincstárba olvasztását javasolja (a teljes indítvány itt nézhető meg). A változás november elsejétől lesz hatályos (nyugodtan feleslegesnek minősíthetjük a kormányzati kommunikációban ilyenkor rendre megtett – bár az utóbbi időben általuk is sokszor mellőzött – kitételt: „amennyiben a T. Ház elfogadja”.) A javaslat indoklása is meglehetősen sokatmondó, ugyanis tulajdonképpen annyi van benne, hogy mert a kormány így döntött...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.