2017. június 17., szombat

ÖNPUCCSRA KÉSZÜLNEK?

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Gépnarancs
2017.6.17.


Nem őrültem meg. Nem gondolom, hogy a kormány felgyújtja a Reichstagot. Az önpuccs, amellyel propagandistái kacérkodnak, nem olyan drámai, mint amilyennel a példaképet, Erdogant gyanúsították, aki – bárhogyan robbant ki a pancserpuccs - azonnal felhasználta azt ellenfelei kész listák alapján történő likvidálására, hívei mozgósítására, míg készületlen ellenzéke bambán tördelte a kezét.

Szó se róla, az önpuccs ötlete elég népszerű a miniszterelnökünk barátai körében. Orbán a grúz elnök 2013-as bukása előtt még a helyszínen kampányolt Szaakasvilinek, aki pár évvel azelőtt katonai puccs veszélyére hivatkozva teljesítette ki hatalmát. Nálunk az önpuccsnak „koffeinmentes”, light változatával kezdenek dolgozni a drasztikusabb hatású keleti variációkhoz képest. Gyenge gyomrú nép vagyunk, az erősebb összeesküvés-elméleteket ki sem bírnánk, a kímélő menüt kapjuk: a „virtuális önpuccsot”, az ijesztgetést az ellenzéki erőszak rémével.

Az utóbbi napokban a kormánysajtó kórusa azon rémüldözik, hogy őszre „erőszakos cselekmények” várhatók. Ami ellen természetesen fel kell lépni, a kormány nem hagyhatja, hogy az állampolgárok békéjét bármi fenyegesse. Ha a hatalmát tovább növeli, azt csakis a köznyugalom és a demokratikus rend megvédése érdekében teszi, mert ha valamit szeret, hát a demokráciát azt nagyon. Aki békét akar, az a kormány mellé áll. Már előre, nehogy késő legyen.

Nézzük az elmúlt két hét címeit a kormányvezérelt lapokból! Magyar Idők: „Gőzerővel zajlik a felkészítés az őszre tervezett kormányellenes akciókra”. Habony ingyen újságja, a Lokál: „Soros radikálisait már az őszi rendbontásra képzik ki titokban”. Gondola: „A liberális szélsőség új erőszakra készül”. Ugyanott az előjelekre is figyelmeztetnek: „Felbérelt vörösgárdisták másznak erkélyre, rontanak be szerkesztőségekbe”. Legalább diszkréten erőszakoskodnának, de nem: „böffentéseiket, röfögéseiket, nyerítéseiket hosszan ismételgetik a kibertérben”. Amilyen disznók. Vagy lovak, ki tudja. Nem lehet csodálkozni, hogy röfögnek is meg nyerítenek is, nincs ezeknek anyanyelvük, amelyhez ragaszkodnának, se hazájuk: „Külföldről felbérelt kriminális figurák, szellemileg alulfejlettek, és céljuk a rombolás”.„A felbérelt martalócok populista röffentéseikkel” (csak nem bírják abbahagyni ezt az idegesítő röfögést!) „megpróbálkoznak a társadalmi rend felforgatásával…erre felkészítő katonai jellegű kiképzést is kapnak”. Ne tessék csak úgy lehülyézni a szerzőket, a készülő összeesküvésre komoly politikusok is hivatkoznak. Elvégre megírta az újság. Dömötör Csaba, Rogán helyettese, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a parlamentben: „az MSZP egy előre kitervelt összeesküvésben vesz részt az ország biztonsága ellen”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.