2017. június 26., hétfő

ORBÁN HASZNOS IDIÓTÁI: AZ MSZP-TŐ A MOMENTUMIG


AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Zsebesi Zsolt
2017.06.26.


A plakáttörvénnyel történt gyalázat után az ellenzéknek a parlament és a választások bojkottját, polgári engedetlenséget kellett volna bejelentenie.

A kérdés, hogy a Orbán kész-e akár hazája szövetségesi hovatartozását, Magyarország nyugati orientációját is feláldozni, csakhogy hatalmát megőrizze, egy cseppet sem költői. A felvetés szilárdan a valóság talaján áll. Betegessé torzult hatalmi vágya halálos veszélyt jelent az ország számára. Az, hogy kivezet minket az Európai Unióból és egy sajátságos félfeudális fasisztoid diktatúrát szilárdít meg Magyarországon, egyre kevésbé nevezhető kockázatnak. Ez maga a valóság.

Annak érdekében, hogy az ország egyszemélyes, korlátlan hatalommal bíró és az anyagi javak mindenkinél hatalmasabb arzenáljával rendelkező vezetője lehessen és élete végéig az is maradhasson, Orbánnak semmi sem drága. Képes lesz Magyarországot átjátszani az orosz érdekszférába, csakhogy dacolhasson a nyugati világgal, annak demokratikus, pluralista és liberális értékrendjével. Ma már csak az EU, a NATO, a nyugati nagyhatalmak veszélyeztetik diktatórikus törekvéseit, miután hazai ellenzékét kivéreztette. A parlamenti ellenzéki pártokat anyagilag tönkre tette, erkölcsileg lejáratta, jobboldali ellenlábasait leszalámizta, a demokrácia fölött őrködő intézményeket felszámolta, vagy kiüresítette.

Az anyagi- és büntetőjogi pórázon tartott parlamenti ellenzéke úgy táncol, ahogy Orbán fütyül. Lelkesen játssza az udvari bolond ráosztott szerepet. A gazda kezét lihegve nyaldosó ölebként csóválja a farkát az odavetett jutalomfalatokért, képviselői mandátumokért, pártfinanszírozásért. A választási győzelem és a kormányváltás ígéretével félre vezeti az elégedetlen tömegeket, bár tudja, hogy a választási sikerre semmi esélye nincs, és tudja, hogy ha – csoda folytán – mégis nyerne, (de nem nyer) Orbán minden eszközzel megakadályozná, hogy akárcsak a hatalom közelébe is kerüljön...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.