2017. június 13., kedd

ORBÁN: A KERÍTÉS ÉN VAGYOK

GONDOLATVILÁGBAN BLOG
Szerző: Andrew_s
2017.06.12.


Orbán kiállt a képviselők elé, és kijelentette: a kerítés én vagyok. Nem egészen így, de talán lélekben ezt gondolva. Elvégre, ha a rég porladó Lajos azt mondhatta, hogy ő az álam, akkor egy korlátolt belső felelősségű, ámde felelősségpánikos vezetőnek, egy kerítés csak kijár. Tehát Orbán maga a kerítés. S ezzel le is tudhatjuk a parlamenti szócsatáról szóló összefoglaló nagyját.

Az, hogy a tudósítás szerint a szokásosnál is durvábban brüsszelezeett? Na és. Jönnek a választások, és a Fidesz már jó régen rákanyarodott arra a vágányra, amely mellett csak a folyamatos önmagára licitálás tartja meg a magabiztosság látszatát. Ettől egyrészt egyre hangosabb, harsányabb megnyilatkozások születnek. Másrészt pedig egyre durvábbak. Az út végén, az addigra teljesen bezápított agyú hívek talán még egy pogromot is bevállalnak majd. Mármint úgy, hogy ők vernek másokat. Mert azt természetesen még egy szélsőséges sem mondta, hogy ő szeretne a megvertek névsorában lenni. A tömegben bátor decibelhősök ebből a szempontból pont olyanok, mint Pannónia Géniusza. Iszonyúan meg tudják mondani, hogy ki iszonyúan nagy hazafi. Leginkább ők maguk, meg azok a haverok, akikkel összefogva elég martalócok, és merészek. Az önmagára licitáló Orbán tehát aligha kuriózum. A lélektesók ott vannak minden kocsmai verekedés kirobbantói, majd a helyszín első elhagyói között.

S ebben az olvasatban teljesen felesleges a konzisztens gondolkodást számon kérni egy beszéden, ami a népképviselet szimbólumát jelentő házban hangzott el, de már régen nem a népnek, hanem a szavazóknak szól. Annak a kemény magnak, akiknek a szavazata kisebbségből is parlamenti többséget biztosíthat a választási törvényt önmagára szabó párt számára. Így azon is kár lenne hosszan pörögni, hogy Orbán mondandója szerint „Brüsszel nyíltan a terroristák pártjára áll. Miközben tudható, hogy több terror-felbujtó is hazánkon keresztül érkezett Európa nyugati felébe. Annak a miniszterelnöknek köszönhetően, aki 2015-ben gyűlöletplakátokkal seftelt az ide érkező menekültek regisztrációja, illetve megszűrése helyett. Majd ki tudja hány busszal szállították a ki tudja hány, ellenőrízetlen, bevándorlót az osztrák állam közelébe. Így aztán Orbán, mint morálisan mindenképpen áruló, nem igazán vethetne semmit az unió szemére. De ez aligha tartja vissza bármitől. Különösen a választásokhoz közeledve...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.