2017. június 8., csütörtök

ORBÁN MUMUSA BUDAPEST

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: zarojel.hu/Mátrai Anna
2017.06.07.


Sok mindenről tehetünk mi, fővárosiak, de arról nem, hogy Orbán egy eldugott falu és nem Budapest szülötte. Sok jó nem érhette gyerekkorában, talán ezért alakult ki benne súlyos város-, de főleg főváros-fóbia.

Ha abszolút-értékén nézzük, Orbán még büszke is lehetne arra, amit elért – mármint amire pozíciója szerint vitte –, de visszahúzza az „elnyomott parasztgyerek-komplexusa”, amivel csak ő és orvosai tudnának kezdeni valamit. Ront a helyzeten, hogy Budapest, ahová felszármazott, úton-útfélen megmutatja neki a magabiztos városlakót, aki soha nem „csodálkozott rá a négyes-hatos villamosra”, mert természetes volt a hosszú sárga, a többi bűnös hívsággal együtt.

Nagy a kontraszt, belátható. Innen eredeztethető a zsigeri gyűlölet, amit Budapest kivált a regnáló fő-közszolgából. Orbán tehát, amint hatalomra került, elérkezettnek látta az időt, hogy újra és újra „megfenyítse” utálata tárgyát. Most például – visszaélve a néptől kapott hatalmával – megvétózza a metrófelújítást.

A fentiekből egyenesen következik, hogy hiába ment Tarlós István kuncsorogni Orbán Viktorhoz, a kormány feje hajthatatlan, nem adja – hiába is fizették be a budapestiek a sokszorosát – a 3-as metró felújításához szükséges 40 milliárd forint többletköltséget.

Horváth Csaba szocialista önkormányzati képviselő szerint „ha három sikertelen tender után Orbán még mindig úgy gondolja, hogy a kormány által megítélt 137,5 milliárd forint elegendő a 3-as metró felújításához, akkor szóljon erről azoknak a kormányközeli vállalkozóknak is, akik rendszeresen felülárazzák a beruházást!”

Horváth elmondta, hogy Budapest és a budapestiek naponta 20 milliárd forintnyi adót fizetnek be az államkasszába, ezzel eleget tesznek állampolgári kötelességüknek. Nem lehet, hogy napi 500 ezer embernek az adóbefizetéséért cserébe lerohadt, kigyulladó vagy épp kinyíló ajtajú metrón kelljen utazni. Nem fordulhat elő, hogy a kormány a metró felújítása helyett elsikkassza a budapestiek pénzét!...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.