2017. június 28., szerda

PEDIG ORBÁN VIKTORNÁL NAGYOBB ELLENSÉGE NINCS ORBÁN VIKTRNAK

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2017.06.28.


...Ezt a beszédet, amit a nemzeti konzultáció záróeseménye névre keresztelt Fidesz-KDNP-s félévértékelőn mondott el, amely rendezvényről nekem kizárólag a köldöknézés, valamint a visszafordíthatatlan morális zülléssel köbre emelt szellemi önkielégítés jut eszembe, érdemes jól eltenni.

Az nyilván már régen nem hír, hogy Orbán undorítóan modoros stílusban hazudozik, ferdít, csúsztat és áporodott, egyenesen ijesztő – a saját gennyes lakájmédiája alternatív univerzumából származtatott – populista konteókban (lásd migránsfalvak) reflektál a jelenre, hanem hogy a magyar kormány már egyáltalán nem kormányozza az országot.

Hergelő, kitalált hazugságokkal/féligazságokkal/rendre bizonyítás nélkül maradó állításokkal kitapétázott párhuzamos valóságot teremtettek, amelyben semmi másnak nincs helye, mint Soros György mániás-kényszeres mocskolásának (aki magyar, tehát eszes, aki „mindent el fog követni, hogy Magyarországon olyan kormány legyen, amelyik úgy táncol, ahogy ő fütyül, amelyik lebontja a kerítést és megnyitja a határokat az illegális bevándorlók előtt”), Európa ősellenségként való beállításának (mintha annak mi nem lennénk részei), illetve a migrációs jelenség mindenek fölé emelésének (mintha a mindennapi magyar nyomorúság egyáltalán nem létezne), a kollektív veszélyérzet és a háborús pszichózis állandó szinten tartásának.

Aberrációnak tűnik, pedig számukra egyáltalán nem az, sőt. Orbán azért trombitálta össze a fegyverhordozóit a 34 fokos kánikulában (nem csak azért, hogy Schmitt Pál alkotmányozó köztársasági elnökünk, egy bukott, félanalfabéta csaló seggét fényesre nyaldossa), hogy egy olyan hazug konzultációt ünnepeljen/ünnepeltessen, amelyik kevesebb, mint 1,7 millió embert hozott lázba, viszont több mint 6 milliót egyáltalán nem érdekelt. Félelmetes perspektíva, hogy ebből ő tényleg azt érti, teljes konszenzusban sorakozott föl mögé az ország. A szánalmas kisember megjátssza magát, mint aki nem tudja: a kétharmad valójában leszarta a fejét, a hazug kérdéseit, a paráját, az üldözési mániáját, a kitalált démonait, az unásig ismételgetett baromságait...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.