2017. június 17., szombat

POFÁTLAN LENDÜLETBEN AZ ORBÁNISTA ELIT BEBETONOZÁSA

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2017.06.17.



A rendszerváltás előtt a Szalon Sör eddig egy fogalom volt, a jó sör szinonímája. Az elmúlt időszakban az osztrák Ottakringer tulajdonában volt, és kezdett helyreállni a korábban leomlott kultusza, de sajnos az osztrákok megváltak a cégtől, és nem meglepő módon a maffiaállam egyik kedvezményezett párosa, Matolcsy György unokatestvérei, a Szemerey-fivérek szerezték meg a Pécsi Sörfőzdét. Pofátlan lendületben az orbánista elit bebetonozása.

A Magyar Nemzet írta meg, hogy az osztrák sör- és ásványvízgyártó Ottakringer megvált veszteséges leányvállalatától, a Pécsi Sörfőzde Zrt.-től, az erről szóló adásvételi szerződést pénteken írta alá a magyar MAVA Befektetési Kft.-vel és a BanKonzult Commerce Kft.-vel (a MAVA Befektetési Kft. Matolcsy György jegybankelnök unokatestvére, Szemerey Zoltán tulajdonában van, míg a BanKonzult Commerce Kft., a másik unokatesó, Szemerey Tamás tulajdonában áll).

Szemerey Tamás és Szemerey Zoltán közleményükben azt írták, befektetési cégeiken keresztül 99 százalékot meghaladó tulajdonrészt szereztek. Legfőbb céljuk a vállalat és a márka újrapozicionálása és modernizálása, a korszakos tradíciók megtartása mellett.

Az Ottakringer a Szemerey-fivérek kérésére nem tette közzé a vételárat, és az adásvétel további részleteiről is titoktartásban állapodtak meg.

Pécsett máshol is nyomul az Orbán-klán: március 23-tól hatályos az a Pécs építési szabályzatát módosító rendelet, amely révén egy Tiborcz-közeli, jó fekvésű telken bővítette a fideszes többségű városvezetés a lehetőségeket, míg a közvetlen szomszédságban szűkítette a fejlesztési paramétereket. Mindezt a gazdag külföldi hallgatókkal megáldott orvosi kar környékén.

Világos, hogy Orbán maffiája úgy próbálja megszilárdítani és totálissá tenni a hatalmát, hogy az őt kiszolgáló katonáknak feudalista módon erős gazdasági pozíciókat ad...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.