2017. június 14., szerda

POLITIKAI ATOMHÁBORÚ LESZ A 2018-AS VÁLASZTÁS KAMPÁNYA

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2017.06.14.


Elbúcsúzhatunk Magyarország - állítólagos - politikai stabilitásától, bárki is nyeri a 2018-as választásokat. Az ősszel élesbe forduló kampányba belepusztul a jelenlegi politikai elit.

Magyarországon a rendszerváltás óta nem volt előrehozott választás, ami - főleg Orbán terminológiájában – a térségben egyedülálló politikai stabilitást példázza. A valóságban persze mindez csupán annyit jelez: a hatalomhoz a végletekig ragaszkodó mindenkori kormánypártok inkább saját paravánjaik mögött oldották meg az időről időre felbukkanó kormányválságokat. Ismert eredménnyel. Egyáltalán nem vagyunk biztosak abban, hogy az ország bármit is profitált a színfalak mögötti alkukból az időközi választások helyett.

Ennek azonban a 2018-as választás, és annak is elsősorban a kampánya örökre véget fog vetni.

Nem kell különösebb jóstehetség ahhoz, hogy tudjuk: forró ősz elé nézünk. Természetesen mi nem vizionálunk egyetemistákból verbuválódott rongyos gárdákat az utcára, fegyveres összetűzéseket és molotov-koktélt minden középületre – nem szedünk olyan tudatmódosítót, mint Németh Szilárd Fidesz alelnöke és brancsa. És nem is Habony Árpád mondja meg, mit gondoljunk.

Abban azonban biztosak vagyunk: olyan kampány elé nézünk, amilyet még nem látott ez az ország. És talán hosszú ideig nem is fog...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.