2017. június 14., szerda

POLITIKAI OKOKBÓL TÁVOLÍTOTTAK EL A FŐÉPÍTÉSZI POSZTRÓL

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2017.06.14.


Fideszes nyomásra mondta fel a főépítészi megbízásom Szigetvár MSZP-DK támogatással megválasztott polgármestere. Vass Péter azt közölte velem, hogy szakmai problémája nincs a munkámmal, de alapvetően a területfejlesztési pénzek második körének megérkezésébe fektetett politikai remény motiválta a döntésben. 

Szégyen, de így megy ez a rákosista rezsimet simán másoló Orbánisztánban.

Június 13-án közölte velem Szigetvár MSZP-DK támogatással megválasztott polgármestere, hogy utasítására Szigetvár jegyzője 60 napos felmondási idő mellett - a meglévő határozatlan időre kötött megbízási szerződésnek megfelelően, indoklás nélkül - felmondta a főépítészi megbízásomat, így már csak augusztus 12-ig vagyok Szigetvár főépítésze.

Szóban elhangzott a polgármester részéről, hogy szakmai probléma nincs a munkámmal, de alapvetően a területfejlesztési pénzek második körének megérkezésébe fektetett politikai remény motiválta a döntésben.

Nem előzmény nélküli az ügy, hiszen már 2016 február 25-én felvetette a jelenlétemben Vass Péter egy testületi ülés után a Szigetvári Emberekért Egyesület képviselői előtt, hogy ha nem mondok le a főépítészi posztról (amely munkát külsős, szerződéssel megbízott egyéni vállalkozóként látok el), akkor kénytelen lesz nyílvánosan is elhatárolódni tőlem, mert úgy gondolja, hogy a Fidesz miattam nem szívleli a várost, és emiatt akadt el a várprogram és a Zrínyi Emlékév (amúgy erre utalt nekem egyértelműen Hóvári János, a Zrínyi Emlékév bizottság elnöke 2016 február 12-én).

Nem szeretem, ha zsarolnak, ráadásul a városi képviselőtestület többségét bíró civil színekben mandátumot szerzett képviselők továbbra is támogatásukról biztosítottak, ezért akkor nem mondtam le, hanem folytattam a szakmai munkát, ami nem összeférhetetlen a politikai tevékenységemmel. (Ezzel Vass Péternek erkölcsi problémája azért sem lehet, mert ő köztisztviselőként alkalmazza önkormányzati tanácsadóként Fazekas Róbertet, a fideszes Kolovics ex-alpolgármesterét, aki jelenleg a Baranya Megyei Önkormányzat alelnöke is...)

Vass betartotta az ígéretét, 2016 március 7-én közleményben határolódott el a politikai tevékenységemtől:
"Közlemény
Tisztelt Lakosság!
Önkormányzatunk alkalmazásában lévő Berkecz Balázs, városi főépítész úr politikai megnyilvánulásaitól, valamint a megnyilvánulások esetében alkalmazott hangnemétől, mint Szigetvár Város Polgármestere teljes mértékben elhatárolódom. A Képviselő-testület által megválasztott főépítész úr munkájára a döntés értelmében továbbra is számítok. Tisztelettel: Dr. Vass Péter polgármester"
Vass közleményére Tiffán Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a Fidesz szigetvári szervezetének akkori elnöke is reagált a Facebookon:

"Hej,derék polgármester Uram!
Kezdesz magadhoz térni? Félig meg is tetted...? Lassan a másik felét is megoldod... Ejsze,akkor lesz jó világ bátor városodban... Mert,tudod,nemes vadak között nincs helye férgeknek.
..."

ITT OLVASHATÓ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.