2017. június 13., kedd

RENGETEG KÖZPÉNZT KAPOTT AZ EGYIK LEGHOSSZABB BŰNLAJSTROMÚ ORVOS

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Iványi Margit
2017.06.12.


Egy Vereczkey Attilához köthető cég kutatás-fejlesztésre nyert 130 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást.

Az Index írta meg, hogy a Humán Reprodukciós Intézet Kft.-nek a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal “a meddőség hatékonyabb kezelését szolgáló orvos-szakmai protokoll szolgáltatásfejlesztésére” ítélte meg a pénzt, a projekt teljes költsége pedig 200 millió forint. Vereczkey a nyertes cég ügyvezetője, a cég tulajdonosa pedig egy másik vállalkozás, ezt az orvos édesanyja és testvére visz.

A nőgyógyász neve ismerősen csenghet: fellépett már ellene a Magyar Orvosi Kamara, a NAV és az ÁNTSZ is. Nyolcvannyolc (!) rendbeli csalás miatt ítélték el első- és másodfokon is, mert a Nyírő Gyula Kórház orvosaként két társával együtt a tb által finanszírozott beavatkozásokért 100-300 ezer forintos összegeket szedtek el a betegektől.

Első fokon 2014-ben két év felfüggesztett börtönre és 1,8 millió forint pénzbüntetésre ítélték, majd 2016-ban másodfokon jogerősen megítélték a pénzbüntetést, a börtönt azonban elengedték.

A Magyar Orvosi Kamara etikai bizottsága arra jutott, hogy az elkövetett csalások súlyos etikai vétségnek minősülnek, ám abszurd jogi helyzetre hivatkozva megszüntették az eljárást az orvos ellen. A Magyar Orvosi Kamara 2004-ben és 2006-ban már más ügyekben is elmarasztalta Vereczkeyt, például megrovásban részesült, mert meghamisította orvosi működési bizonyítványát, és ezt nyújtotta be egy közbeszerzésben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.