2017. június 16., péntek

SIMICSKA KONTRA SIMICSKA - INTERJÚ HORVÁTH ANDRÁS, EGYKORI NAV-OSSAL, AZ ADÓHATÓSÁG POLITIKAI MEGRENDELÉSEIRŐL,

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: B1blog
2017.06.16.


Fegyveres revizorok után az adóellenőrök is megszállták a Simicska Lajos cégeit. A Mahir központban mindenekelőtt a Jobbik tavaszi plakátszerződéseit foglalták le, de emellett elvitték azokat a megállapodásokat is, amelyeket a Cityposzter és a Publimont kötött a Magyar Szocialista Párttal, illetve a Magyar György ügyvédi irodával, továbbá a Pokorni Zoltán vezette XII. kerületi önkormányzattal és a Magyar Izraelita Hitközséggel. A hatóság emberei 11 ezer oldalnyi szerződést vittek magukkal. A zöld dossziét összeállító hajdani adóhivatali dolgozó, Horváth András szerint a NAV feltehetően politikai megrendelést hajt végre. Az eset pikantériája, hogy az egykori elnök, Simicska által kidolgozott ellenőrzési fegyvert vetik be Simicska Lajos politikai ellenfél ellen.

Amikor a fegyveres revizorok éjszakai órákban megszállták a Simicska vállalkozásokat, a Mahir Cityposzter és a Publimont irodáit, akkor eszébe jutott a saját története, amely a zöld dossziéval, majd az ön áfacsalás miatti feljelentésével kezdődött, de végül önnél tartottak házkutatást?

Inkább az jutott eszembe, hogy amikor a Krétakör társulat ügyvezetője, Gulyás Márton két éve kritizálni merészelte Lázár Jánost, válaszként a társulatra küldték a Nemzeti Adó-és Vámhivatal embereit. De beugrott az Ökotárs Alapítvány rendőrség általi lerohanása is, a házkutatások, a számítógépek begyűjtése. Később hiába állapította már meg a bíróság a hatóság beavatkozásának törvénytelenségét, a minden hatalommal szemben kritikus civil szféra megfélemlítése ezekkel az akciókkal elkezdődött. Ezek elsődleges célja nem az igazság kiderítése, hanem a társadalom megfélemlítése volt. Az adóhivatal terrorját persze nemcsak a civil szervezetek ellen használja a hatalom, hanem akkor is, ha valamelyik kormányhoz közel álló vállalkozó erőszakkal meg akar szerezni egy másik céget. Példa erre a pécsi Zsolnay gyár, amelyet először megpróbáltak hatósági eszközökkel bedönteni, csak azért, hogy aztán lenyúlhassák. De a húsiparban is akadnak olyan vállalkozások, amelyeket egyes hazai oligarchák meg akarnak szerezni, és ehhez a hatalom felhasználja az adóhivatalt, s vele a megfélemlítést...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.