2017. június 12., hétfő

SOHA NEM LEHET ELÉGGÉ AGYATLAN, AMNÉZIÁS BAROMNAK NÉZNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.06.12.


...A Fidesz lételeme, a Habony-Finkelstein Művek megbocsáthatatlan bűne, egyben csúcsra járatott stratégiája: nem lehet elég kreténnek, óvodásnak, hülyének nézni a választót. Soha nem lehet eléggé alábecsülni a képességeit, soha nem lehet eléggé agyatlan, amnéziás baromnak nézni.

Alig telt el egy nap azóta, hogy Gulyás Gergely egy interjúban véletlenül elismerte, hogy a nemzeti konzultáció valójában nem volt nemzeti konzultáció, amennyiben csak egyféleképpen megválaszolható kérdések vannak a kérdőíven, és amennyiben a kormány véleményével kellett egyetérteni, ez a másik zseni nagypofával ünnepli a demokráciát. Hogy van 1,7 millió ember (felfele kerekítve), aki képes bármikor visszabüfögni, amit megrágva a szájába adtak. Ha ez nem a demokrácia ünnepe, akkor semmi!

Kettő: ha naponta ötvenháromszor óbégatják el Simicska Lajos nevét, a tényeken akkor sem változtat. 1989 és 2014 között – a politikai korrupció jegyében – Simicska a Fidesznek harácsolt, a Fidesz tudtával és beleegyezésével. Ez nem lehetséges korrupció volt, hanem bizonyított, az állampárt legfőbb politikájának szintjén megvalósult korrupció. Tiszta szerencse, hogy Simicska kiesett a pixisből, mert hogy a faszba tudnának akkor ilyen bő nyállal simicskázni? Amikor éppen nem sorosoznak.

Három: a nyolcadik éve teljhatalommal uralkodó és hatalmával minden lehetséges módon visszaélő Fidesz megint, folyamatosan az áldozat szerepében tetszeleg. Az egész országot egymást követő hullámokban kék közpénz-plakátokkal kitapétázó állampárt az ellenzék hazug plakátjaira mutogat. Hidvéghi büdöstalpú arrogancia-hányadosnak van pofája az ellenzék év eleji utcára vonulását emlegetni és megint teljesen zárójelbe tenni azokat az embereket, akik nem a Fidesznek hisznek, és akik annak a több mint 6 millió választónak a halmazához tartoznak, akikről a Fidesz lemondott. Akik számára a Fidesznek nincs mondanivalója, ajánlata, érvrendszere, magyarázata. Annyi van, hogy amit ők maguk elkövetnek, vagy amiről eszmei pillanatban tudják, hogy el fogják követni, azzal vádolnak meg mindenki mást. Akár úgy is, hogy 6 millió embert összemosnak az általuk semmibe vett ellenzékkel. Olyan civileket köpködnek, akik közül sokan az oktatásért, a kibaszott orosz befolyás erősödése miatt, az átvert mentősök érdekei, vagy a rohadt, mindent átszövő és felzabáló állampárti korrupció okán mentek utcára. Még véletlenül sem azért, mert a Fidesz mindent szétver, amihez hozzányúl, hanem hogy ok nélkül cseszegessék az áldott jó, tévedhetetlen kormányt. Ja.

Négy: Soros György démonizálása úgy lett volna teljes, ha kretén Balázs azt is hozzátette volna, hogy de facto Soros vádolja a Fideszt azzal, hogy állandóan sorosozik. De nem. Hidvéghi elvti visszautasította, hogy a Fidesz sorosozik és ugyanazzal a lendülettel bősz sorosozásba kezdett. Csak egyszer a büdös kurva életbe mellékelné valamelyik összefosott szellemi rövidgatya Soros elképzeléseit, terveit és főleg a miérteket. Hogy miért akar Soros migránsokat látni Magyarországon. Vigyék végig az érvelést, és elfogadom. Egyszer nem volt még ilyen, és nem is lesz.

A Fidesz a legvisszataszítóbb kocsmatöltelékek pártjává fejlődött vissza. Akik bebaszva hőzöngenek, akik túlkiabálnak mindenki mást, akikkel nem lehet vitatkozni, mert ugyanazt a három pálinkaszagú gondolatot ismételgetik, és mindig úgy kezdődik minden, hogy a másik visszaütött. És Soros, meg az ellenzék, meg mindenki más. A racionalitás kiiktatva, a bebaszott, beszívott, triviális, primitív propagandával zsibbasztják a híveiket. Vasárnaponként is. Mert a napi hergelés nélkül lankadna a lelkesedésük. Még a végén eljut hozzájuk valami gondolatébresztő tartalom is, és elkezdenek rájönni, hogy nem Soros lopja az országot kifele a lábuk alól, hanem az őket 4 éves óvodásoknak néző bálványaik. És jönne a pofára esés, kiábrándulás, fogaknak csikorgatása és a Fidesz apraja-nagyja kezdhetne a böri gondolatával barátkozni. Hát hiányzik ez a Hidvéghi Balázsoknak?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.