2017. június 6., kedd

SZÁZMILLIÓK TŰNTEK EL HIRDETÉSI FORMÁBAN HABONY EGYIK ÚJSÁGJÁNÁL

INDEX.HU
Szerző: SAJÓ DÁVID - STUBNYA BENCE
2017.06.06.


Már nyílt titok, hogy a Fidesz háborút indított minden nem kormányközeli médiafelület ellen, miközben a piacon durva terjeszkedésbe kezdtek, hol már létező és befuttatott felületek felvásárlásával (Origo, Figyelő, TV2, megyei lapok) vagy bezáratásával (Népszabadság), hol teljesen új portálok vagy újságok elindításával.

Utóbbiakhoz tartozik a Ripost.hu is, egy alig egy éve indult online bulvároldal, amit a Story magazintól az útközben a Tények hírszerkesztőségének vezetéséig jutó Szalai Vivien miatt távozó Ómolnár Miklós alapított. A Ripost a nagyon rövid működése alatt leginkább arról lett ismert, hogy ennek az oldalnak jutott a legdurvább kormányzati propaganda, mint a Volner János állítólagos prostitúciós ügye, Vona Gábor melegbulis élményei vagy éppen a legutóbbi eset, amikor minden sajtóetikai normát eltaposva előrángatták Gulyás Márton aktivista privát profilját egy zárt társkeresőről.

Arról korábban már írtunk, hogy a Mérték kutatásai alapján a Fidesz milyen iszonyatos mennyiségben költi az adófizetők pénzét a párthoz köthető médiafelületeken, de eddig konkrétumokról nem igazán lehetett tudni, hiszen a kormány folyamatosan azt kommunikálja, hogy a saját részükről nem követik a hirdetési költéseket, meghagyják ezt az erre a feladatra megbízott reklámügynökségeknek.

Mi viszont most segítünk Rogán Antaléknak, ugyanis sikerült megszereznünk a Ripost hirdetési adatbázisát, amiben részletesen szerepel minden 2016 januárja és novembere között teljesített reklámköltés (megrendeléseket már 2015 szeptemberétől tartalmaz az adatbázis). Természetesen semmi közünk a magáncégek hirdetéseihez, ezért kizárólag azt mutatjuk be, hogy a Fidesz hogyan, mire és mennyit költ az adófizetők pénzéből Ómolnár Miklós korábbi Független Kisgazdapárti képviselő bulvárlapjánál...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.