2017. június 10., szombat

SZÉGYEN, DE ANDORRA LEGALÁBB SZÉNNÉ ZÚZTA A MAGYAR FUTBALL HAMIS ÁLMAIT!

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.06.09.



Az andorrai tészta, a magaslati levegő, a szokatlan műfű, esetleg a labda. Nem tudjuk, mire fogják majd fogni az andorrai égést, de valamire kell, mert azt nem lehet ma Magyarországon kimondani, hogy ez a magyar foci valósága, 8-10 hiányzóval ma Andorra is nehéz ellenfél. Még ha a győzelem így is kötelező lenne.

A legvalószínűbb, hogy majd Bernd Storckra fogják és kirúgják, mert hát nyilván ez bolygatna meg a legkevésbé bármit. És így kell a legkevésbé szembesülni a realitással, mert ami ehhez a vereséghez vezetett, nem ma kezdődött.

Pedig erről a mai szégyenről nem csupán Storck, nem csupán a játékosok tehetnek, hanem a magyar foci állapota, és az ezzel szembenézni képtelen focinemzet-legenda, a nevetséges és irreális vágyálmok kergetése, ami elhitette velünk, hogy csak ki kell menni a pályára, és nyertünk.

Amikor a vágyálmok kergetéséről beszélek, arról beszélek, hogy az EB után a magyar fociközvélemény nagy része elhitte, hogy ez a realitás, és nem az, hogy Andorra ellen is vért kell hugyozni egy győzelemért. Pedig vért kell hugyozni. Lehetne sorolni a sztárcsapatokat, akik az elmúlt 10 évben vért hugyoztak. Az a hamis realitás, ami két évtizede minden Eb és VB selejtező előtt kimondja, “Puskás népének” csak a továbbjutás lehet reális. Pedig ez már rég nem reális. És igen, valószínűleg Storck hibája, hogy nem tudta ezt a túláradó rajongást kezelni, de azoké is, akik ezeket a hamis álmokat gerjesztik.

Amikor a Nemzeti Sportban, aminek az élére tavaly év végi megvásárlása után Orbán házi sportújságírója, Szöllősi György került, kiadják, hogy kettővel magasabb osztályzatot kell adni a játékosok értékelésének az NB 1-ben, amikor azt határozzák meg célként, hogy leverjük Portugáliát és Svájcot, és lehurrogják azokat, akik kimondják, hogy ez nem reális, egy olyan hamis illúzió épül, amiben egyszerűen baromi könnyű elveszni...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.