2017. június 12., hétfő

SZERVEZKEDNEK AZ UTÓBBI IDŐSZAK TÖMEGDEMONSTRÁCIÓI MÖGÖTT ÁLLÓ CSOPORTOK: JÖNNEK A TETTEK

MAGYAR NARANCS - NARANCSBLOG
Szerző: narancs.hu
2017.06.12.


Azt mondják: „Ha úgy érzed, hogy nem voltak eredményesek a több tízezres tüntetések, lépj te is a tettek mezejére!”

„Léptéket váltanak a tüntetések. A rendszerrel szembeni elégedetlenség tiltakozó energiáit építő erővé formáljuk át” – írja facebook-oldalán a korábbi nagyobb tüntetések szervezőiből alakult Tettek ideje nevű csoport.

Mit is tennének mást, 

ismét tüntetni hívnak, ezúttal vasárnapra:

június 18-án 17.30-tól 22.00 óráig a Március 15. téren lesz a mozgalomalapítási célzattal szerveződő demonstráció.

„Az eddigi nagyobb megmozdulásokat szervező csoportok nevében találkozóra hívjuk mindazokat, akik a társadalmi ellenállás új és hatékonyabb eszközeit keresik. Felismertük, hogy egy önkényeskedő, antidemokratikus hatalom ellen kevéssé hatásosak a demokráciában bevett ellenállási formák. Újító módon kell cselekednünk és építkeznünk, mert tüntetni nem elég, sztrájkolni nem lehet, nem marad újság, ahova írhatnánk, és a civil segítő munkát külföldi ügynöki tevékenységnek bélyegzik.

Az a célunk, hogy veled együtt hozzunk létre egy támogató mozgalmat, amely közösségi munkában segíti mindazokat, akik fellépnek a közélet erkölcsi megújulása érdekében, a hatalom pártállami törekvéseivel szemben. Négy területen szervezzük meg magunkat. Civilként aktívan veszünk részt a NER 2018-as lebontásában. Megteremtjük a hiteles alternatív nyilvánosságot. Újjászervezzük az érdekérvényesítés jelenlegi formáit. A kiszolgáltatottság ellen küzdőket összekötjük, hogy hatékonyabban dolgozhassanak a társadalmi egyenlőségért” – áll az esemény facebook-oldalán.

A teljes tisztánlátást segítendő

felsoroljuk a tüntetés szónokait is: Horgas Péter, Pikó András, Vágó Gábor és Varga Andrea.

S mi a teendő Orbán Viktor 2018-ban esedékes megbuktatásáért? Nos, erre is választ kapunk a demonstráción, ahol 18.40-től 21 óráig fórumok és akciócsoport megbeszélések lesznek az alábbi témákban:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.