2017. június 10., szombat

TERRORISTÁK TÁMOGATÁSÁVAL ÁLL FEL AZ ÚJ BRIT KORMÁNY

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: PAP SZILÁRD ISTVÁN
2017.06.10.


Miután Theresa May konzervatív miniszterelnök az önsorsrontás egy újabb csodálatos példáját mutatta be, és a várakozások ellenére nem növelte, hanem elveszítette parlamenti többségét, gyorsan kellett lépnie. Hiszen határozottságot és erőt kellett sugároznia, ha elejét akarta venni annak, hogy saját pártja megbuktassa. Ezért már a választások másnapján sikerült megegyezésre jutnia az észak-ír Demokratikus Unionista Párttal (DUP), amelynek támogatásával kisebbségi kormányt tud alakítani. Tiszta játszmának tűnik, csakhogy az észak-ír unionistákkal kötött megállapodás olyan, mintha egy teleszteroidozott, fehérjeporral és energiaitallal felpumpált KDNP-t engedett volna a kormányrúd közelébe.

A választási kampány keretében a a brit konzervatív (Tory) sajtó hetekig rémüldözött azon, hogy az ellenzék vezére, a munkáspárti Jeremy Corbyn terroristákkal szimpatizál – vagyis állítólag szimpatizált az egykori ír republikánus terrorszervezettel, az IRÁ-val, amelynek célja az Ír Köztársaság és Észak-Írország egyesítése volt. Egy tévéinterjúban fel is szólították Corbynt, ítélje el az IRA által elkövetett bombatámadásokat, mire Corbyn így felelt: elítél mindenféle bombatámadást, azt is, amelyet az IRA követett el, és azt is, amelyet az unionista félkatonai szervezetek (vagyis azok a csoportok, amelyek azért harcoltak, hogy Észak-Írország az Egyesült Királyság része maradjon). És ekkor persze elszabadult a pokol, miért nem ítéli el kizárólag az ír nacionalisták bűneit, miért az unionistákét is, meg amúgy is baloldali, szóval TERRORISTASIMOGATÓ.

A vicces csak az, hogy Theresa May kormányzásának garanciája most gyakorlatilag egy olyan párt, amelynek erős kötődései vannak az unionista terroristákhoz, sőt maga a DUP is működtetett pár évtizede egy paramilitáris szervezetet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.