2017. június 12., hétfő

TGM: ZAGYVA

HVG.HU - ITTHON
Szerző: Tamás Gáspár Miklós
2017.06.12.


Orbán miniszterelnök úr éket vert az összellenzéki együttműködés nemlétezésébe.

A jó szándékú Gulyás Márton a kívánatos választójogi reform érdekében videót adott közre a népszerű sorozatában, amelyben különféle közéleti személyiségek – kiválóak, kevésbé kiválóak, hírhedt nagy idióták, szennysajtómunkások, valamint fasiszták – szálltak síkra a jó ügyért, amelynek megvalósításához arra lenne szükség, hogy előre elérték légyen a célt, amelynek érdekében az akció szerveződik. (Ha belezöldült volna ebbe a gondolatmenetbe a nyájas olvasó: az arányos választási rendszer arra lenne jó, hogy leváltsák az Orbán-rendszert, ám az arányos választási rendszer bevezetésének akkor volna – talán – esélye, ha az Orbán-rendszert már leváltották.)

A magyarországi, jobb híján „demokratikus”-nak nevezett (becsmérelt) ellenzék szokásai közé tartozik az utóbbi időben a szélsőjobboldallal való együttműködés többfajta fokozatával való kísérletezés, fantáziálás, tervezgetés.

Zagyva „nomen est omen” György Gyula, a kiérdemesült kvázináci huligán (volt jobbikos államférfi) megjelent a Gulyás Marci-féle jóindulatú videón, amiért egyik korábbi híve a honi közéletben megszokott, kifinomult iróniával azt vélelmezte, hogy Zagyva úr „liberális köcsög”.

Mire Zagyva (egykori államférfi) a következőket mondta neki, barátian tréfálkozva:

Büdös zsidó! Hagyjuk ezt a zsidó tempót! Figyelj…, ma este ne aludj otthon, neked véged van, ezt nem úszod meg, f….opó köcsög, meg leszel b…va, elintézünk örökre! Kinyírunk téged is, a feleségedet és a kislányodat is!

A telefonos évődés szövegét – a kurrens szokásokkal összhangban – fölvették, rendőr is meghallgatta, és így tovább.

Zagyva úr kollegiális bírálatát közreadta a kormányszerető internetes néplap, a Pesti Srácok – amelytől távol áll a gorombáskodás, illetve az etnikai kisebbségek, netán külföldiek korholása –, majd a páratlan taktikai és labdaérzékű miniszterelnök, dr. Orbán Viktor úr utasította dr. Pintér Sándor szkv. r. vőrgy., belügyminiszter urat, az őrizet-védelem ismert szakemberét, hogy zéró-tolerálja az antiszemitizmust. Orbán dr. úr köztudomású anti-antiszemitizmusa lobot vetett, amióta – lelki alkatával nyilvánvaló ellentétben – kénytelen volt ismételten szóba hozni jobboldali riválisának (a Jobbiknak) a természetellenes hajlamait, s arra is rákényszerült, hogy olyan keresetlen ősmagyar (uralaltáji) szóképzést alkalmazzon, mint a „zsúrpubi”. Pázmányhoz, Aranyhoz és Kosztolányihoz méltó nyelvi telitalálat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.