2017. június 30., péntek

TÖBB SZÁZMILLIÓ FORINTOS OSZTALÉKESŐ AZ ORBÁN CSALÁD BÁNYCÉGEINÉL

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Rádi Antónia
2017.06.30.


Átrendezik bányászati cégcsoportjukat Orbán Viktor miniszterelnök szülei és fivére: az 1999-ben a gánti kőbányába beolvadt hahóti tőzegbánya ismét önálló vállalkozás lesz. A szétváló gánti cég 730 millió, a Dolomit Kft. 500 millió forint osztalékot fialt tavaly a tulajdonosoknak.

Orbán Győző, a felesége és ifjabb Orbán Győző tulajdonolták eddig a Gánt Kő és Tőzeg Kft.-t, amely egy friss átalakulási közlemény szerint a jövőben kizárólag idősebb Orbáné lesz. Az eddigi 43,8 százalékos tulajdonos ifjabb Orbán Győző és a 12,2 százalékos üzletrésszel rendelkező Orbán Győzőné a cégből kiváló Hahót Tőzeg Kft.-t viszik majd tovább 22:78 százalékos arányban.

A Zala megyei Hahóton tőzegbányát működtető lerakat 1999-ig önálló társaság volt az ifjabb és az idősebb Orbán Győző tulajdonában, ekkor olvadt be a gánti kőbányacégbe, amelyből most újfent ki tervez válni. A hahóti tőzegbányáról írták 2013-ban a lapok, hogy egy különös szabályozásnak köszönhetően preferált helyzetbe került a zalai lápvidéken...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.