2017. június 22., csütörtök

ÚJABB MAGYAR KALANDOK AZ ANGLIAI HOTELBŐL

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő/János
2017.06.22.


Sokan szerettétek János kalandjainak első felvonását, és méltán. Szóval most jön a folytatás, ismét a szigetországból. (Ha valaki elkövette volna azt a hibát, hogy kihagyta az első részt, itt pótolhatja.) Annyit ígérhetek, hogy lesz benne egy furcsa magyar lakástulajdonos, egy kínai, egy nyugdíjas limbó hintó és sok eső. Tisztára, mint egy Rejtő-regény kezdete, nem igaz? (A képeket ezúttal is a szerző küldte, köszönöm.)

„Folytatom visszaemlékezésemet a tavalyi évről. A hoteles munka mellett az átlagos hétköznapokon sem unatkoztunk. Mentünk felfedezni, sétálni, nézelődni. Ha meg csak otthon akartunk ülni és semmit tenni, hát azt sem volt egyszerű összehozni néha.

Május 28.

Egy ideje már ismerőseinknél lakunk, innen keresünk szállást. Ma kaptunk is egy telefonszámot lakhatás ügyben. Kiderült, hogy magyar az illető. Igazából nemrég vették a házukat és az egyik szobát kiadnák ideiglenesen, hogy egyenesbe jöjjenek. Nekünk jó lenne ez is amíg megfelelő szállást nem találunk, nem akarunk sokáig ismerőseink nyakán maradni.

Közölte, hogy hány font az albérlet, hány font a számlák külön. Utána jelezte, hogyha szeretnénk edényeket tartani a szekrényükbe, vagy a ruhaszárítójukat használni, akkor arra is felszámol külön pénzt. WTF?

Párommal nézünk egymásra, hogy ez most hülyének néz minket, vagy komolyan vannak ilyen ötletei? Hagyjuk is a fenébe. Furcsák néha az emberek.

Július 07.

Már jó ideje Great Yarmouthban vagyunk és belaktuk az új albérletünket, felfedeztük a várost. Már pár nap után feltűnik, hogy dugig van a hely sirályokkal.

Úgy érzem, fel kell írnom az utókornak, hogy milyen állapotok uralkodnak madárfronton. Ha a szárnyasoknak lennének maffiózói, akkor tuti, hogy az itteni sirályok lennének azok..."


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.