2017. június 5., hétfő

ZIDANE LESZ A FELCSÚT EDZŐJE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.06.04.


Mint kiderült, Orbán Viktor nem magánúton járt a Bajnokok Ligája döntőjén, hanem részben játékosmegfigyelőként, részben edzőmegfigyelésen. Ezért ült Alex Ferguson és Roy Hodgson, volt angol szövetségi kapitány mellett a díszpáholyban.

Orbán Viktor a pályán nem látott megfelelő színvonalú játékost, aki erősíthetné a Felcsút csapatát, de edzőt talált. Erre utal a Felcsút és a magyar futball egyszemélyes urának a Facebookon közölt bejegyzése, miszerint “Zidane a király!”...

A NER-ben egy ilyen bejegyzés nem marad következmények nélkül. Ahogy azt Orbán Viktor más ügyekben is megmondta, neki nincs akadály: “csinálunk rá egy törvényt, oszt jónapot”. A jószemű megfigyelő kiszúrta, hogy a Real Madrid zsinórban második BL-győzelme mögött Zidane, az edző áll.

A világon senkinek nincs annyi pénze arra, hogy Zidane-t elcsábítsa, mint neki. A Felcsút gyakorlatilag korlátlan anyagi feltételekkel rendelkezik. Gyakorlatilag Magyarország teljes költségvetése mozgósítható, ha kell. A magyar futballnemzet, de nem edzőnemzet, ez a sikertelenségünk oka. A felcsúti futballakadémia sikertelenségének oka az edzői kar, nincs közöttük egyetlen király, de még egy herceg sem.

Ezért nem nevelnek ki még a Felcsútnak sem bevethető utánpótlásjátékost. Lesz jó játékos, ha lesz jó edző. Pinyő kellett, de az elsőosztályba újra feljutott Felcsútnak nem elegendő. A cél a jövő évi bajnokság megnyerése, a BL csoportkörökbe való bekerülés, majd a BL-döntő. A Real is verhető, ha Zidane a Felcsút edzője lesz, és nem a Realé.

Zidane ugyan algír, az eredeti neve زين الدين يزيد زيدان, Franciaországba bevándorolt szülőktől származik, migráns leszármazott. A “király” háttere valamennyire ellentétben áll a kormány uszító plakátjaival, de Zidane nem Röszkénél a tranzitzónán át jön majd be az országba, hanem a ferihegyi repülőtéren, ha addig el nem készül a felcsúti reptér...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.